Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Super Deal: Η Bayer εξαγοράζει την Monsanto

Η συμφωνία καθιστά την Bayer την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην πώληση ζιζανιοκτόνων και σπόρων.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε σε συμφωνία η οποία θα επιτρέψει την 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) εξαγορά της Monsanto από την Bayer, αφού, όμως η γερμανική εταιρεία προχωρήσει στην
πώληση γεωργικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 9 δισ. δολαρίων, προκειμένου να μην πληγεί ο ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πωλήσεις που συμφωνήθηκαν από την Bayer, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν συμφωνηθεί ποτέ σε διαβουλεύσεις για την έγκριση εξαγοράς.
Με βάση την συμφωνία η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά της στοιχεία, μεταξύ των οποίων το βαμβάκι, την σόγια και τις εταιρείας σπόρων λαχανικών, καθώς και την εταιρεία ζιζανιοκτόνων Liberty, η οποία αποτελεί ανταγωνίστρια του Roundup της Monsanto. Τα στοιχεία αυτά θα αγοραστούν από την ανταγωνίστρια της Bayer, BASF SE.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, χωρίς την πώληση των στοιχείων αυτών, η εξαγορά θα είχε καταστείλει τον ανταγωνισμό για μια σειρά προϊόντων για την προστασία των καλλιεργειών, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές.

Η Bayer είναι κυρίαρχη εταιρεία στη βιομηχανία ζιζανιοκτόνων, ενώ η Monsanto είναι ηγέτιδα δύναμη στην αγροχημική και την γεωργική βιοτεχνολογία. Η συμφωνία καθιστά την Bayer την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην πώληση ζιζανιοκτόνων και σπόρων.
Οι δύο εταιρείας έχουν λάβει αντίστοιχη έγκριση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου