Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Τρομοκρατική επίθεση κερδοσκόπων στο ΧΑ: Folli Follie, μετοχές Κόκκαλη, ΔΕΗ και τράπεζες βουλιάζουν όλη την αγορά

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η μετάφραση του Folli Follie από τα ιταλικά στα ελληνικά σημαίνει «τρελή τρέλα»
Τρόμο προκαλούν οι διακυμάνσεις σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς το κλίμα επιδεινώθηκε, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει και τις 800 μονάδες.

To χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια τρομερή δίνη αναξιοπιστίας.

Μετα την Folli Follie εντύπωση προκαλεί ότι οι μετοχές συμφερόντων του

επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη δηλαδή η Intralot , η Intracom , η Intrakat και ο Κέκρωπας , σημειώνουν μεγάλη πτώση από 20 έως 30%. 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,19% στις 795 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13 εκατ. τεμάχια. 
Πτώση 1,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.070,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,90% στις 912,52 μονάδες.

Έντονες διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμου εν ριπή οφθαλμού καταγράφονται αυτήν την ώρα στο ταμπλό του ΧΑ, με τη συμπεριφορά της Folli Follie να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η μετοχή αν και άρχισε κινούμενη ακόμη και στο +1,73%, αυτήν την ώρα οι απώλειες της ξεπερνούν το 13%, με την αγορά να προσπαθεί να αφομοιώσει αφενός την ανακοίνωση του ομίλου για αγορά ιδίων μετοχών και αφετέρου τη νέα συνέντευξη στο mononews.gr του επικεφαλής του fund Quintessential, που ζητάει την παραίτηση της διοίκησης Κουτσολιούτσου.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, το θέμα της Folli Follie τραυμάτισε σημαντικά τον θεσμό μιας και πλέον μειώνεται η αξιοπιστία απέναντι στις εταιρίες αλλά και τον έλεγχο αυτών τόσο από τις ελεγκτικούς οίκους όσο και από τις αρχές. Δεν μιλάμε για μία μικρή εταιρία αλλά για μία από τις μεγαλύτερες στον ελληνικό χώρο. 
Θυμίζουμε πως πέρσι τέτοια εποχή είχε φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 2 δισ. ενώ πλέον είναι κοντά στα 500 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι νωρίς ακόμα να εκτιμήσουμε το μέγεθος της εικόνας και τη συνολική αλήθεια ενώ δεν μιλάμε για μία εταιρία λίγων ετών αλλά δεκαετιών κάτι που πρέπει να μας κάνει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.
 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσει να συνέλθει μέχρι να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία. Καλό πάντως θα ήταν ο έλεγχος να γίνει με γρήγορους ρυθμούς αν θέλουμε να αποκατασταθεί γρήγορα η αξιοπιστία στο σύστημα.

Μεσοπρόθεσμα ο κ. Ζαχαράκης παραμένει αισιόδοξος όσο η αγορά βρίσκεται πάνω από το πρόσφατο επίπεδο των 767 μονάδων. 
Πλέον μένει να δούμε αν το επόμενο διάστημα μας επιφυλάσσει μία λύση στο χρέος, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία, τον τραπεζικό κλάδο αλλά και την προοπτική των εταιριών. 
Το εμπόδιο των stress tests υπερκεράστηκε για φέτος παρόλα αυτά ο κλάδος πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα να μειώσει τα κόκκινα σε γρήγορους ρυθμούς. Οι εταιρίες με τα αποτελέσματα τους δείχνουν πως σταδιακά ανακάμπτουν και αν η οικονομία ξεκινάει μία ανοδική πλέον κίνηση μπορούν να βελτιωθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς.
 
Στο ταμπλό τώρα, εκτός της Folli Follie, η μετοχή της ΔΕΗ από το πρωινό +3,74% αυτήν την ώρα χάνει 6,87%, με την Πειραιώς, την ΓΕΚ Τέρνα και τον ΑΔΜΗΕ να καταγράφουν απώλειες άνω του 3%.

Άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Alpha Bank και Eurobank, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΟΛΠ, Jumbo και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Aegean, Motor Oil και Grivalia.

ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου