Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η διαφθορά συνεχίστηκε αμείωτη ακόμη και στα χρόνια της κρίσης

Οι μηνυτήριες αναφορές του Υφυπουργού Πολιτισμού Κωστή Στρατή για το "αμαρτωλό" Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπ.Πο. είναι ο τελευταίος κρίκος των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν από το 2015.
Προκαλούν εντύπωση για την ακρότητα των παρατυπιών και τα
αστρονομικά ποσά.
Ο υφυπουργός, γνώστης του υπουργείου "από μέσα", ανέλαβε να διεκπεραιώσει σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή, που ήδη είχε καθυστερήσει.

Στη μία αναφορά διαπιστώνεται να "εξαφανίζονται" τα βιβλία του πρωτοκόλλου και σε άλλη εντοπίζονται παραποιημένα παραστατικά δαπανών.
"Εξαφανισμένα" ήταν και τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ των τελευταίων επίμαχων ετών, όταν τα αναζήτησαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο φορέα που λειτουργούσε ως "μαύρο ταμείο" κομματικών εξυπηρετήσεων και έχουν κάνει φτερά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ !

Δεν είναι μόνο οι φορείς αυτοί αλλά και οργανώσεις όπως το ελληνικό τμήμα της Unicef, για το οποίο το Tvxs.gr αποκάλυψε την υπόθεση με τις ατασθαλίες και τις υπέρογκες δαπάνες.
Το δυναμικό που ενέχεται, αντλείται από τις ίδιες κομματικές δεξαμενές και μηχανισμούς του παρελθόντος.

Τα σκάνδαλα που έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια αναφέρονται στην περίοδο της κρίσης.
Είτε στο προσκήνιο, είτε σε σκοτεινούς και "αμαρτωλούς" φορείς, η διαφθορά συνεχίστηκε αμείωτη ακόμη και στα χρόνια που η κοινωνία πλήρωνε με εξαθλίωση την αποτυχία του παλιού πολιτικού συστήματος.
Και δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου