Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Βαρύτερη ποινή σε εφοριακό που μοίραζε... φορολογικές ενημερότητες

Την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής σε εφοριακό που χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι χρωστούσαν στην Εφορία ζητεί με αίτησή της προς το ΣτΕ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σε εφοριακό υπάλληλο την πειθαρχική ποινή της
προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος, καθώς τη διετία 2011-2012 προέβη στην έκδοση τουλάχιστον 122 αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από άλλες Δ.Ο.Υ. εκτός από αυτήν που υπηρετούσε, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την αυστηροποίηση της ποινής και συγκεκριμένα να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».

Όπως επισημαίνει στην αίτησή της η κ. Παπασπύρου η πειθαρχική ποινή που του έχει επιβληθεί είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του, δεδομένου οτι υπήρξε και οικονομική βλάβη στο κράτος λόγω της αποστέρησης εσόδων, ενώ δεν συντρέχει και κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στο πρόσωπο του εφοριακού.
Σε ποινικό επίπεδο ο εφοριακός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου