Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η Μάντσεστερ Γ. κορυφαία σε έσοδα στον κόσμο

Για δέκατη φορά η αγγλική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Deloitte Football Money League, καθώς τα έσοδά της για τη σεζόν 2016/17 ανέρχονται στα 676,3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,7 εκατ. ευρώ περισσότερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η
Μπαρτσελόνα με έσοδα ύψους 648,3 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα για τους 20 κορυφαίους συλλόγους αυξήθηκαν κατά 6%, παρουσιάζοντας ρεκόρ 7,9 δισ. ευρώ. Οι 20 κορυφαίοι σύλλογοι αποτελούνται από 10 αγγλικούς συλλόγους, ενώ στους υπόλοιπους 10 συναντάμε τρεις από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία και έναν από τη Γαλλία.
 Η επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν, δε βρίσκεται καν στους 20 της λίστας.
Τα 44,5 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε η Μάνστερστερ Γιουνάιτεντ στα ταμεία της από την UEFA, για τη νίκη επί του Άγιαξ στο τελικό του Europa League 2017, αποδείχθηκαν κρίσιμης σημασίας για να διατηρήσουν την θέση της, αν και τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πλέον το μεγαλύτερο εισόδημα από τους 20 πρώτους και αντιπροσωπεύουν το 45%.

Ο Νταν Τζόουνς, εταίρος του ομίλου Sports Business Group της Deloitte, δήλωσε: «Η ικανότητα της Γιουνάιτεντ να διατηρήσει την πρώτη θέση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή στο πλαίσιο της αποδυναμωμένης λίρας έναντι του ευρώ και ενώ τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των εσόδων 2017-18, η μάχη στην κορυφή θα είναι μεγάλη και πάλι το επόμενο έτος.
Και με τις τρεις ομάδες στους «16» Champions League, ίσως να είναι περισσότερο απλό, αφού η ομάδα που θα φτάσει πιο μακριά θα έχει την καλύτερη πιθανότητα για την κορυφή στο Money League το επόμενο έτος».
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση αφού τη σεζόν 2015/16 έκλεισε με έσοδα 689 εκατομμύρια ευρώ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Μπαρτσελόνα (620,2).

Οι 20 πρώτοι σύλλογοι της λίστας



sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου