Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Να δημιουργήσουμε τον παραγωγικό ιστό της επόμενης 20ετίας

«Σήμερα παγκοσμίως αναδιαμορφώνεται ο παραγωγικός ιστός, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η παγκοσμιοποίηση των οικονομιών. Έτσι, ως κρισιμότερος παράγοντας αναδεικνύεται η κινητοποίηση του ανθρωπίνου κεφαλαίου και κυρίως των νέων.
Στόχος λοιπόν αυτού του διαγωνισμού είναι η υποστήριξη ενός
παραγωγικού ιστού για την Ελλάδα της επόμενης 20ετίας, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού.
Το ζητούμενο είναι ο διαγωνισμός να κινητοποιήσει τη νέα επιχειρηματικότητα και τη νέα παραγωγική διαδικασία».

Αυτά μεταξύ άλλων επισήμανε χθες ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του 3ου διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη –Make Innovation Work», που έγινε στο Χρηματιστήριο.
Πρόκειται για διαγωνισμό που γίνεται για 3η φορά στη χώρα μας, μετά το 2010 και το 2013, ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνει τη σύμπραξη τριών ισχυρών φορέων και δομών, με στόχο την καλύτερη και πιο πλήρη αποτελεσματικότητα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, η Ernst & Young και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο συνεργάζονται από κοινού σ’ αυτό το διαγωνισμό, με στόχο να βρεθούν οι νέες δυναμικές, καινοτόμες και πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη –Make Innovation Work» ανοίγει ηλεκτρονικά από σήμερα Πέμπτη στις 09:00 το πρωί να δέχεται αιτήσεις, ενώ η προθεσμία τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου.
Ο φετινός διαγωνισμός έχει πιο αυστηρούς και… φιλόδοξους κανόνες, καθώς αναζητούνται επιχειρηματικές οντότητες που ήδη έχουν κάποια πορεία και όχι απλώς μια… ιδέα ή μια startup χωρίς πραγματική επιχειρηματική υπόσταση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας, έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών από 20.000 ως 500.000 ευρώ, εδρεύουν στην Ελλάδα, έχουν επίσημη νομική μορφή, ενώ θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο πρωτότυπο προϊόντος ή υπηρεσίας προς παρουσίαση.
Το έπαθλο φέτος δε θα είναι χρηματικό, όμως οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα δεχτούν ισχυρό mentoring από στελέχη της ΕΥ, του Επιμελητηρίου, ενώ θα τους ανοιχτεί και η προοπτική να κάνουν την εισαγωγή τους στην ΕΝ.Α.ΣΤ.ΕΠ του Χ.Α.
Παράλληλα, θα τους καλυφτούν όλα τα έξοδα τόσο για τη διαδικασία εισαγωγής στο Χ.Α., όσο και της μετακίνησης στις ΗΠΑ ή στο Λονδίνο, για τα προγραμματισμένα Road Show που κάνει η ΕΧΑΕ εκεί.

Στον 3ο διαγωνισμό Make Innovation Work ενθαρρύνονται να συμμετέχουν εταιρείες από κλάδους καινοτομίας όπως παραγωγής ή επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, γεωργίας, υδατοκαλλιεργειών, κτηνοτροφίας, τουρισμού, πολιτισμού, φιλοξενίας και εστίασης, ιατρικές εφαρμογές, νέα φαρμακευτικά προϊόντα, ενέργεια και περιβάλλον, χονδρικού και λιανικού εμπορίου τηλεπικοινωνιών, μέθοδοι διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (διακίνηση και αποθήκευση αγαθών) περιβαλλοντικές τεχνολογίες και εφαρμογές στη διαχείριση απορριμμάτων & αποβλήτων, Internet of things εφαρμογές cloud και διαχείρισης/ανάλυσης δεδομένων (big data & analytics), εφαρμογές fintech κ.λπ. 


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου