Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Nordea Bank: Στα επόμενα 10 χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να έχουν το μισό προσωπικό για να επιβιώσουν

Η Nordea απέλυσε 6 χιλιάδες εργαζομένους αναπάντεχα την περασμένη βδομάδα με τα εργατικά σωματεία να κάνουν λόγο για βιαιότητα
Mετά τις αναπάντεχες απολύσεις 6 χιλιάδων υπαλλήλων της, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Νορβηγικής τράπεζας Nordea Bank AB, Casper von Koskull υποστηρίζει ότι η
κίνηση αυτή είναι μόνο η αρχή για έναν τομέα ο οποίος χρειάζεται ριζική αναμόρφωση.
«Εάν κάποιος αναρωτηθεί για το που θα βρίσκονται οι τράπεζες στα επόμενα 10 χρόνια, η απάντηση είναι ότι θα διαθέτουν το μισό από το προσωπικό που έχουν σήμερα» τόνισε σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
Η Νορβηγική τράπεζα εξέπληξε εργατικά σωματεία και επενδυτές όταν προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε μαζικές απολύσεις που αποτελούν το 1/10 του εργατικού της προσωπικού γεγονός που χαρακτηριστικές ως «βίαιη κίνηση».
Στην Ευρώπη οι τράπεζες απασχολούν 2,8 εκατομμύρια εργαζομένους από τους οποίους 31,500 εργάζονται στη Nordea με τον Ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα να έχει σήμερα 14% λιγότερους εργαζομένους απ ότι είχε το 2008.
Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η δήλωση του ότι «οι τράπεζες που θα έχουν λιγότερους εργαζομένους θα είναι αυτές που θα επιβιώσουν της τραπεζικής κρίσης στα επόμενα χρόνια».
Ο Casper von Koskull υπογράμμισε ακόμη ότι η Nordea είναι πρωτοπόρος ως προς την λειτουργία της ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του τραπεζικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου