Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Αυστραλία θα βιώσει μια αιματοβαμμένη επανάσταση εάν δεν βάλει φρένο στην μετανάστευση»

Ο γνωστός Αυστραλός επιχειρηματίας Dick Smith
Ο γνωστός Αυστραλός επιχειρηματίας Dick Smith προειδοποιεί πως η χώρα θα βιώσει μια αιματοβαμμένη επανάσταση, εάν δεν μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Αυστραλία και εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων.

Μάλιστα η προσπάθεια αυτή που στόχο έχει να μειωθεί ο
αριθμός των μεταναστών, έχει ήδη ξεκινήσει τα δικά της διαφημιστικά μηνύματα. 

Οι διαφημίσεις αυτές που έχουν κάνει την αισθητή την παρουσία τους στα ραδιοκύματα, τονίζουν πως περισσότερο από τους περιορισμένους πόρους που υπάρχουν στον πλανήτη μας, είναι η πορεία που οδηγεί σε όλο περισσότερες ανισότητες και πείνα, πολέμους και κατάρρευση.
Στην διαφήμιση χρησιμοποιήθηκε η ίδια φωνή με την αντίστοιχη που έγινε στην δεκαετία του ’80, ενάντια στον ιό του AIDS.

Σύμφωνα με τον κ.Smith και οι δύο διαφημιστικές εκστρατείες, παρότι έγιναν σε τελείως διαφορετικές εποχές, χρησιμοποιούν την ίδια τακτική, που στόχο έχει να σοκάρει όσους την ακούν.
«Θα καταστρέψουμε την Αυστραλία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, εάν οι πολιτικοί επιτρέψουν την αλόγιστη ανάπτυξη του πληθυσμού», δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου.
Μια τέτοια ανάπτυξη, είναι ότι και ο καρκίνος στα κύτταρα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Absolutely dead serious, we are going to destroy Australia as we know it today if we allow our politicians to have endless growth. Endless growth is what a cancer cell does, and it normally kills its host. We'll do the same thing in this country if we're that stupid», δήλωσε.

Βολές από φορείς και απλό κόσμο

Η διαφημιστική εκστρατεία κατά της μετανάστευσης έχει ήδη συγκεντρώσει τα βέλη, με φορείς, αλλά και απλούς ανθρώπους να την χαρακτηρίζουν ως ρατσιστική.
Χαρακτηρισμό που απορρίπτει ο εμπνευστής της, Dick Smith, ξεκαθαρίζοντας πως η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με ρατσισμό και ξενοφοβία, λέγοντας πως υπάρχουν επιτήδειοι, ανάμεσα τους και ο οργανισμός SBS, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, που προσπαθούν να κάνουν αυτή την σύνδεση, με στόχο να σταματήσουν την συζήτηση για μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Αυστραλία.
«That's what we have got to do as a country. It has nothing to do with racism, nothing to do with xenophobia, but there are cunning people around, including SBS, who try and link it to that to stop any discussion», είπε μεταξύ άλλων.

Οικονομικό το ζήτημα της μετανάστευσης

Το θέμα είναι και οικονομικό, σύμφωνα με τον Dick Smith, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως μια μείωση του αριθμού των μεταναστών με ειδίκευση, από τις 210.000 που δέχεται σήμερα η Αυστραλία στις 70.000, θα μείωνε σημαντικά την ανισότητα που υπάρχει στους μισθούς των πολιτών της χώρας.
Κάτι που ωστόσο απορρίπτει ο Shane Oliver, οικονομολόγος του ομίλου AMP Capital στο Σύδνεϋ, υποστηρίζοντας πως οι περισσότερες μελέτες αποκαλύπτουν έναν θετικό αντίκτυπο από τη μετανάστευση.
«I'd also contest the view immigration by itself is causing inequality. I don't think that's the main driver. I think the real reason we are seeing a rise in inequality is to do with the nature of technological change we've seen in recent times», ανέφερε ο Shane Oliver.

Αλλαγή πολιτικής

Μια αλλαγή πολιτικής που θα έδινε κίνητρα σε ανθρώπους να ζήσουν σε περιοχές της περιφέρειας, είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τον Shane Oliver.
Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε  προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση από τις μεγάλες πόλεις της ανατολικής Αυστραλίας.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας (FECCA), Δρ. Emma Campbell, είπε πως οι μετανάστες νοιάζονται για τους ηλικιωμένους, αποτελώντας το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας στις απομακρυσμένες και επαρχιακές περιοχές της χώρας και το «καύσιμο» πίσω από την βιομηχανία υψηλών τεχνολογιών.
"Migrants to Australia are caring for our older people, for our aged Australians. They are our health-care providers in rural and regional Australia. They are the fuel behind our IT and high-tech industry."

απο το sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου