Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ρημάζουν τα λουτρά «φάντασμα» των 24 εκατομμυρίων ευρώ

Ανακοίνωση με αιχμές του συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων
Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε το Δ/Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην λουτρόπολη της Νέας Απολλώνιας του δήμου Βόλβης. 

Η λουτρόπολη υπενθυμίζεται πως παρότι εγκαινιάστηκε το μακρινό 1998 δεν έχει λειτουργήσει ποτέ έως σήμερα, ενώ είχε
κοστίσει 24 εκατομμύρια ευρώ!


Την αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου αποτελούσαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Γεράσιμος Κιφικάρης, ο υπεύθυνος ηλεκτρονικής προβολής Νίκος Ματθαίος και άλλα στελέχη του συλλόγου.


Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στα γραφεία της λουτρόπολης ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αθανάσιος Φουντούκης. 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν για να ενημερωθούν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Δημήτριος Μάρδας, ο πρώην δήμαρχος του δήμου Απολλωνίας κύριος Αλμαλόγλου και ο πρώην πρόεδρος των της δημοτικής επιχείρηση κύριος Ναθαναήλ καθώς και ο πρόεδρος των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων της περιοχής, που αριθμεί γύρω στα 150 μελή.


Στη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό και στους στόχους του συλλόγου. Κατόπιν επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες των δήμαρχων που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια που για ψηφοθηρικούς λόγους άφησαν ένα κόσμημα του θεραπευτικού τουρισμού να καταστραφεί.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρδας ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμαρχου Βόλβης τα λουτρά ανήκουν πλέον στο δήμο Βόλβης. 
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου αναρωτήθηκαν γιατί αφού ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές διενέξεις μεταξύ δήμου και τράπεζας Πειραιώς ο δήμος άφησε να καταστραφεί η λουτρόπολη;

Στην συνέχεια ο κ. Μαρδας ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα με τους συνεργάτες του προκειμένου να μπορέσει να δημοπρατηθεί η νέα λουτρόπολη.


Ο σημερινός πρόεδρος της λουτρόπολης δεν έκανε κάποια ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική επιχείρηση αλλά το μόνο που τόνισε ήταν ότι οι  προηγούμενες διοικήσεις  χρεοκόπησαν την λουτρόπολη.


Από την πλευρά του ο κ. Ναθαναήλ τόνισε επί τον ημερών του οι λούσεις ξεπερνούσαν τις 1.500 κάθε μέρα, ενώ σήμερα είναι μόνο 30. Ανέφερε ότι την νέα λουτρόπολη όταν την παρέδωσε η διοίκηση του ήταν τα πάντα ήταν στην θέση τους και όταν ανέλαβε ο προηγουμένως δήμαρχός κ. Γαλαμάτης και στη συνέχεια ο σημερινός, κ. Λιάμας την άφησαν στην τύχη της, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.




Μετά από αυτήν την ενημέρωση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου ζήτησε να επισκεφτούν την καταστραμμένη νέα λουτρόπολη, καθώς αυτός ήταν και ο σκοπός της  συνάντησης. 
Στην πρόταση αυτή αντέδρασε ο κ. Μάρδας και ο κ.  Αλμαλόγλου,  επικαλούμενοι άλλες  υποχρεώσεις.


Κατόπιν αυτού η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου μαζί με τον κ. Ναθαναήλ επισκέφτηκαν  τις νέες  εγκαταστάσεις για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής. 
Στην συνέχεια ακολούθησε φιλικό γεύμα προσφορά προς την αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου από τον πρόεδρο της λουτρόπολης, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την λουτρόπολη της Ν. Απολλωνίας και την αδιαφορία για τα προβλήματα των λουτρών.


Χρόνιο πρόβλημα

Σημειώνεται ότι το υδροθεραπευτήριο της Ν. Απολλωνίας, που κόστισε περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εγκαινιάστηκε το 1998, δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα. 
Αντίθετα μάλιστα, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα σήμερα να ρημάζει αναξιοποίητο. Η έλλειψη φύλαξης μάλιστα, οδήγησε στη λεηλασία του εξοπλισμού και την καταστροφή των εγκαταστάσεων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένα αναδείξει το ζήτημα, έχει διοργανώσει πολλές επισκέψεις «αρμοδίων» Υπουργών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών κ.α. έχει καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, άλλα δυστυχώς οι ιδιοκτήτες του χώρου, δήμος Βόλβης και Τράπεζα Πειραιώς (;;;) δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να συμφωνήσουν για το αυτονόητο, την λειτουργία του υδροθεραπευτήριου της νέας λουτρόπολης της Ν. Απολλωνίας.

απο το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου