Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ποιος θυμάται το σκάνδαλο της Siemens;(Τα κρυμμενα μυστικα)

Ποιος θυμάται το σκάνδαλο της Siemens;
Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι μεταφυσική εάν δεν υπήρχε ο ροκαμπίλι βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που είναι Ν. Αχαΐας  αλλά και Ανεξάρτητος.

 Ο  βουλευτής υπέβαλε μια αυθόρμητη ερώτηση στον υπ. Δικαιοσύνης με την οποία μας
ξύπνησε αναμνήσεις αλλά και μας υπενθύμισε το γεγονός ότι οι Ελληνες ολιγάρχες έχουν τον τρόπο τους με την Δικαιοσύνη όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός στο Μαξίμου.



Απολαύστε την ερώτηση:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Α.Π. 7765/01-08-17
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Α.Π. 7766/01-08-17

Θέμα: «Μετά την καταδίκη Μαντέλη τίθενται νέα ερωτήματα .Γιατί ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κάλεσε τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές, εν τούτοις δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας Siemens; Επίσης γιατί ένας από τους ουσιωδέστερους μάρτυρες ο κ. Ευάγγελος Σέκερης διευθυντικό στέλεχος της Siemens μπατζανάκης με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά δεν τυγχάνει του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος; Γιατί δεν είναι στους μάρτυρες  ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Χάρης Καστανίδης,  τον οποίο αντικατέστησε στο Υπουργείο ο κ. Μαντέλης; »

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 εκδόθηκε η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε ένοχο και καταδίκασε για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη.
Επίσης έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, Ηλία Γεωργίου, για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Αντικείμενο του κατηγορητηρίου ήταν η επίμαχη προγραμματική Σύμβαση 8002/1997 της Siemens με τον ΟΤΕ και την οποία είχε υπογράψει ο κ. Μαντέλης ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μετά από αυτές τις καταδίκες προκύπτει έστω και όχι με αμετάκλητη δικαστική κρίση, ότι η Siemens χρημάτιζε πολιτικούς για να μπορεί να αναλαμβάνει από την “πίσω πόρτα”, έργα του Δημοσίου αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών.

Έτσι, τίθενται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

1) Θα διερευνήσετε αρμοδίως γιατί ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) κάλεσε το μάρτυρα επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές, εν τούτοις ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας; Από την στιγμή που ο τότε (1997) Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης όταν υπέγραφε τη Σύμβαση 8002/97 με την Siemens, την ίδια στιγμή υπέγραφε και τη Σύμβαση 8004/97 με την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη; Όταν η Σύμβαση ΟΤΕ – Siemens αφορούσε έργο 685 εκατομμυρίων ευρώ και η Σύμβαση ΟΤΕ – Intracom αφορούσε έργο 1,1 δις ευρώ;

2) Ένας από τους ουσιωδέστερους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, είναι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης και ο οποίος είναι εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens  συμμετέχοντας το 1997 του team της γερμανικής εταιρείας στην υπογραφή της Σύμβασης 8002/97 στα γραφεία του ΟΤΕ. Τυγχάνει δε, να είναι εξ αγχιστείας συγγενικό (μπατζανάκης) πρόσωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Από την στιγμή λοιπόν που έχουν καταγγελθεί από τον ίδιο σε αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα, εγκληματικές ενέργειες εναντίον του, γιατί δεν τυγχάνει του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος; Το ερώτημα που τίθεται είναι καίριο, αφού έτσι διασφαλίζεται η προστασία του εν λόγω μάρτυρος και αντίστοιχα η ορθή διεξαγωγή της δίκης και η πληρότητα της αποδεικτικής διαδικασίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 9.10 του Νόμου 2928/2001 μπορούν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μάρτυρος από πιθανή εκδίκηση και εκφοβισμό.

3) Γιατί δεν είναι στους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χάρης Καστανίδης, τον οποίο αντικατέστησε στο Υπουργείο ο κ. Μαντέλης, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ; Από τη στιγμή που ο κ. Καστανίδης κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο άφησε υπονοούμενα λέγοντας: “αρνούμαι να συμμετέχω στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”!

4) Θα ενεργοποιηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ, με ταυτόχρονη ακύρωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, που το αντικατέστησαν; Όταν αυτός ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανένα από τα σημεία του, με ευθύνη της Siemens; Αφού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο όταν τεκμηριωμένα αποδεικνύεται χρηματισμός εταιρείας για να προωθήσει συμφέροντα της, όσον αφορά σε έργα του Δημοσίου θα πρέπει να αποβληθεί από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δραστηριότητα;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος  Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

απο το http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου