Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Το όπλο του συμπλέγματος κατωτερότητας

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι ξένοι, οι οποίοι καλώς ή κακώς κάνουν τη δουλειά τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους, αλλά η πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών – η οποία κάνει τα πάντα για να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση μας.

.

Άποψη    

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός οικονομολόγος στον πλανήτη που να μην αναγνωρίζει ότι, τα
μνημόνια κατέστρεψαν την Ελλάδα – ενώ ακόμη και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί τα τεράστια λάθη του πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς επίσης πρόσφατα (πηγή). Εξαίρεση αποτελεί παραδόξως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι πιστεύουν πως τα μνημόνια δεν είχαν αποτέλεσμα επειδή δεν τα εφάρμοσαν σωστά οι κυβερνήσεις μας – ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν τη σημερινή, η οποία τα υπηρετεί βασιλικότερα του βασιλέως, με τη (σαθρή) αιτιολογία ότι, έχει υιοθετήσει ένα εσφαλμένο μείγμα πολιτικής.

Με απλά λόγια ισχυρίζονται πως οι ξένοι (Τρόικα) θέλουν το καλό μας και η συνταγή που μας έχουν προτείνει είναι σωστή – παρά το ότι οι ίδιοι μέσω του ΔΝΤ απολογούνται για τα μνημειώδη λάθη τους, ενώ έχουν τεκμηριωθεί από δεκάδες επιστημονικές μελέτες (ανάλυση). 
Επιμένουν δε πως το μεγάλο πρόβλημα είμαστε εμείς, λόγω της απειθαρχίας, του αρρωστημένου DNA και της αυτοκαταστροφικής μας μανίας – καθώς επίσης επειδή ενοχοποιούμε συνεχώς τους άλλους για τα δεινά μας, χωρίς να κάνουμε την απαραίτητη αυτοκριτική, όπως όλες οι «πολιτισμένες» δυτικές χώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο γνωστός «πολιτικός», αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης που προκάλεσε το κόμμα του με πολλούς και ποικίλους τρόπους (άρθρο), δήλωσε πως «όλοι μαζί τα φάγαμε» – χαρακτηρίζοντας σήμερα τον πρωθυπουργό με λόγια που ντρέπομαι να επαναλάβω.  
Ένας άλλος «πολιτισμένος» Έλληνας δε, κατηγόρησε τους συμπατριώτες του ότι είναι οι χειρότεροι άνθρωποι στον κόσμο – όταν ζητήθηκε η άποψη του για ένα δραματικό τροχαίο ατύχημα.
Από την άλλη πλευρά Έλληνες ξανά θεωρούν πως για τα μνημόνια δεν φταίει η κρίση των Η.Π.Α. που εξήχθηκε στον υπόλοιπο πλανήτη, ούτε η πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα που υιοθέτησε η Γερμανία από το 2000, με στόχο τη μετατροπή της Ευρώπης σε αποικία της (ανάλυση), ούτε οι πρακτικές της ΕΚΤ και οι εκβιασμοί της – αλλά αποκλειστικά και μόνο εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι είμαστε οι μοναδικοί στον πλανήτη που σπατάλησαν χρήματα, που υπερχρεώθηκαν, που φοροδιαφεύγουν, που έχουν διαφθαρμένες κυβερνήσεις κοκ.

408
Αδιαφορούν φυσικά για το γεγονός πως η Γερμανία είναι η πρωταθλήτρια της απάτης και η Ολλανδία η βασίλισσα της φοροδιαφυγής ή για τα σκάνδαλα του Λουξεμβούργου –  επίσης για το ότι χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς έχουν τεράστια ιδιωτικά χρέη, ενώ ακόμη και οι Η.Π.Α. υπερχρεώθηκαν μετά το 1980, ως αποτέλεσμα της επικράτησης του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και των εισοδηματικών ανισοτήτων (γράφημα). Όσο για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, κανένας δεν αναφέρει πως την ίδια ακριβώς εποχή (2000) έσκασε η φούσκα του διαδικτύου στις Η.Π.Α. – η οποία ήταν απείρως μεγαλύτερη, «εμπλουτισμένη» με χιλιάδες απάτες.

Μας δηλώνουν επί πλέον πως οι ξένοι δεν θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας (αλλά το κάνουν, αφού προηγουμένως τα απαξίωσαν με την πολιτική τους και μας έφεραν σε θέση να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα ιδιωτικά χρέη μας που ήταν τα λιγότερα στην Ευρώπη), ότι δεν σκοπεύουν να υφαρπάξουν τη δημόσια περιουσία μας (αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει), πως δεν επιθυμούν να γίνουμε αποικία χρέους τους (εν τούτοις αυτό διαπιστώνεται) κοκ. – λειτουργώντας ουσιαστικά ως η πέμπτη φάλαγγα της Τρόικας, εντός των τειχών.

Τέλος πως μόνο εμείς έχουμε χρεοκοπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν σε πολλές άλλες χώρες έχει συμβεί το ίδιο – ενώ οι συνθήκες στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση της από τα 400 χρόνια σκλαβιάς σε έναν υποανάπτυκτο λαό, ήταν εντελώς διαφορετικές, οπότε ήταν φυσικό να μην είναι σε θέση να αποπληρώνει τα χρέη της, με τους όρους και με τις προϋποθέσεις που της παρέχονταν.
Έτσι μας δημιουργούν το συναίσθημα πως είμαστε θύτες αντί θύματα, ενώ ως άτομα κατώτεροι από τους άλλους πολιτισμένους λαούς της Δύσης – πλησιέστερα στις χώρες της Αφρικής, της Ν. Αμερικής ή της κεντρικής Ασίας!

Το γεγονός δε ότι, αυτές οι κατηγορίες αυξάνουν τα συναισθήματα κατωτερότητας που προϋπήρχαν από τα 400 χρόνια σκλαβιάς που βιώσαμε, από τη μικρασιατική καταστροφή, τους τουρκικούς διωγμούς και τον εμφύλιο πόλεμο, ενισχύουν την απάθεια μας απέναντι στην οικονομική επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας, κλιμακώνουν τις ενοχές, ενώ ενδυναμώνουν την αίσθηση της απελπισίας, της αγωνίας και της παράλυσης που νοιώθουμε, εμποδίζοντας μας να ενεργοποιηθούμε για να ανταπεξέλθουμε με τη μεγαλύτερη κρίση στη μακραίωνη ιστορία μας, δεν απασχολεί κανέναν από αυτούς τους ηθικούς και έντιμους «Έλληνες» – αφού εκείνο που προέχει είναι η αυτοκριτική και η ειλικρινής μετάνοια για τις αμαρτίες μας, επειδή έτσι μόνο θα σωθούμε!
Άλλωστε, κατά τους ίδιους, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν τραγικά δυστυχήματα, μόνο οι Έλληνες πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι ή/και ψεύτες, μόνο εδώ διαπιστώνονται υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα, μόνο στη χώρα μας επικρατεί ατιμωρησία, μόνο οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι αναποτελεσματικοί, μόνο εδώ ξεσπούν μεγάλες πυρκαγιές ή διενεργούνται απεργίες κοκ. – οπότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, υπάνθρωποι και πρέπει να τιμωρηθούμε πολύ αυστηρά.

Γιατί το κάνουν; 
Ποιός τους δίνει στα χέρια το όπλο του συμπλέγματος για να το στρέψουν εναντίον των συμπατριωτών τους; 
Χρηματίζονται ή είναι απλά αφελείς και ανόητοι;
 Πώς είναι δυνατόν να είναι φιλελεύθεροι, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι, όταν χρησιμοποιούν τέτοιες ακραία φασιστικές μεθόδους χειραγώγησης;
 Δύσκολες οι απαντήσεις.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια πως δεν οφείλουμε να κάνουμε αυτοκριτική ή ότι δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε τα πράγματι μεγάλα σφάλματα μας, προσπαθώντας να τα διορθώσουμε – αλλά πως δεν θα διορθωθούν ποτέ ενώ, αντίθετα, θα επιδεινώνονται, όταν πλήγεται με τόσο απάνθρωπο τρόπο η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός μας ως Έθνος.

Η πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική κατάρρευση που βιώνουμε σήμερα, όπου μεταξύ άλλων ορισμένα ΜΜΕ βρίζουν τον πρωθυπουργό με επαίσχυντες εκφράσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα όρια της ασυδοσίας, επιβεβαιώνει τη θέση μου – καθώς επίσης ότι, η κατάσταση στη χώρα μας είναι σχεδόν εκτός ελέγχου.
Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με το σύμπλεγμα κατωτερότητας που προσπαθούν να μας ενισχύσουν ή/και να μας επιβάλλουν, οι Έλληνες συμπολίτες μας δυστυχώς και πολύ λιγότερο οι ξένοι, θα μας οδηγήσουν στο χάος και στην καταστροφή εάν δεν τα καταπολεμήσουμε – συνειδητοποιώντας πως έχουμε μεν ελαττώματα και κάνουμε λάθη, αλλά ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα σε σχέση με άλλους λαούς, υπό τις ίδιες συνθήκες.
 

απο το analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου