Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ποιοι είναι οι μεγάλοι μάνατζερ που κινούν τα νήματα του ποδοσφαίρου

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και οι ομάδες όλο αυτό το διάστημα έπρεπε και πρέπει να βγάλουν ξανά άκρη με τους μάνατζερ.
Ποιοι είναι οι πιο δυνατοί από αυτούς;

Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς και μαζί αλλάζουν και κάποιες καταστάσεις. Παλαιότερα, για παράδειγμα, ο μάνατζερ ναι μεν ήταν ένα σοβαρό στοιχείο του αθλήματος αφού βοηθούσε στις μεταγραφές αλλά υπήρχαν και
κάποια όρια.

Τώρα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι μάνατζερ τείνουν να εξελιχθούν στη μεγαλύτερη... κατάρα αφού είναι αυτοί που αρκετές φορές φτάνουν στα όρια τους τις ομάδες και ξεμυαλίζουν τους ποδοσφαιριστές.
 Συνέπεια της έντονης επιθυμίας τους για όλο και περισσότερα χρήματα από τα ποσοστά που παίρνουν.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πέντε πιο ισχυροί μάνατζερ στο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή.

Ζόρζε Μέντες

Ο Πορτογάλος είναι το αφεντικό της εταιρίας Gestifute International και έχει καταφέρει να αποκτήσει τα δικαιώματα μερικών εκ των πιο εμπορικών ονομάτων του ποδοσφαίρου.
 Ο Μέντες, για παράδειγμα, είναι αυτός που εκπροσωπεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον Χάμες Ροντρίγκες, τον Ντιέγκο Κόστα, τον Ανχελ Ντι Μαρία, τον Ραδαμέλ Φαλκάο, τον Τιάγκο Σίλβα...

Υπολογίζεται ότι έχει υπογράψει συμβόλαια που έχουν αποφέρει περίπου 650 εκατ. ευρώ στους πελάτες του ενώ για το 2015 τα δικά του έσοδα ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ. Οταν παντρεύτηκε, μέσα στο 2015, ο Ρονάλντο του έκανε δώρο ένα... ελληνικό νησί!

Μίνο Ραϊόλα

Γνωστός σε όλους μας, ακόμη και μέσω θέματος που έχει κάνει το forzajuve.gr για τον συγκεκριμένο. Τα πιο δυνατά ονόματα στο «οπλοστάσιο» του είναι αυτά των Πολ Πογκμπά, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομελού Λουκάκου, Χένρικ Μχιταριάν, Μπλες Ματουιντί, Μάξγουελ, Μάριο Μπαλοτέλι...

Παλαιότερα ήταν ο μάνατζερ του Πάβελ Νέντβεντ και αυτό ενδεχομένως να παίζει ρόλο στο γεγονός ότι ο Ραϊόλα έχει άριστες σχέσεις με την Γιουβέντους και δεν της έχει δημιουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάποιο πρόβλημα. Πόσω μάλλον τώρα που έκανε την πώληση της καριέρας του με τον Πογκμπά στη Μάντσεστερ.

Είναι της άποψης ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίρνουν συχνά μεταγραφές ή να κάνουν συχνά αναπροσαρμογή του συμβολαίου τους αν επιθυμούν να παραμείνουν για χρόνια στην ίδια ομάδα ενώ ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τον έχει κατηγορήσει ότι αυτός ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Πογκμπά δεν ανανέωσε στη Μάντσεστερ Γ. και υπέγραψε στη Γιουβέντους. Αν έτσι είναι, μπράβο στον Μίνο.

Τζόναθαν Μπάρνετ
Το... αριστούργημα του, τουλάχιστον ως τώρα, είναι η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το deal που έβαλε τον Μπάρνετ στους πιο ισχυρούς μάνατζερ του κόσμου.

Γενικά θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων και η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται κυρίως είναι η Αγγλία, όπου αγωνίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του. Οι πιο γνωστοί από αυτούς, πέρα φυσικά από τον Μπέιλ, είναι οι Τζο Χαρτ, Λουκ Σο, Ανταμ Λαλάνα, Βόιτσεχ Σέζνι, Ασλεϊ Κόουλ, Ράφαελ, Γκλεν Τζόνσον.

Φόλκερ Στρουτ
Ιδιοκτήτης της εταιρίας μάνατζμεντ Sports Total, ο Φόλκερ Στρουτ είναι ο πιο ισχυρός μάνατζερ στο γερμανικό ποδόσφαιρο και θέλει να αρχίσει να δραστηροποιείται περισσότερο και έξω από τα σύνορα της πατρίδας του.

Ο Στρουτ, ο οποίος υπολογίζεται ότι έβγαλε περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ μέσα στο 2015, έχει τα δικαιώματα παικτών όπως οι Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε, Τόνι Κρος, Μπένεντικτ Χέβεντες και δεν διστάζει να επιτεθεί ευθέως σε προπονητή ή ομάδα αν πιστεύει ότι ζημιώνεται κάποιος ποδοσφαιριστής του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό, τα όσα έχει πει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα σχετικά με το πώς χειρίζεται τον Γκέτσε, κατηγορώντας τον Ισπανό προπονητή ότι το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει τον Γερμανό επιθετικό μέσο της Μπάγερν Μονάχου.

Φερνάντο Φελίσεβιτς
Ακόμη ένας γνωστός στους οπαδούς της Γιουβέντους αφού είναι ο μάνατζερ του Αρτούρο Βιντάλ. Ο Φερνάντο Φελίσεβιτς κατάφερε να... ανέβει στη λίστα με τους πιο δυνατούς μάνατζερ αφού έκανε την κίνηση-ματ μετά το Μουντιάλ του 2014. Ποια ήταν αυτή;

Να προσελκύσει όσο δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές της Χιλής, η οποία είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ετσι, ο Φελλίσεβιτς που ήδη εκπροσωπούσε τον Βιδάλ, υπέγραψε συμβόλαιο και με τους Αλέξις Σάντσες, Κλαούντιο Μπράβο και Γκάρι Μεδέλ, κάνοντας δουλειές και με άλλα μεγάλα κλαμπ πλην της Γιουβέντους. Με την οποία, είναι η αλήθεια, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις ακόμη και σήμερα.

απο το forzajuve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου