Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ξαναχτύπησε το αυτοκίνητο ως πολεμικό όπλο: Βαρκελώνη ...

Ο κριός ήταν βαρύς δοκός. Τον κρατούσαν πολλοί πολεμιστές και παίρνοντας φόρα ορμούσαν στον στόχο, τείχος ή πύλη για να τον καταρρίψουν
Η πολλοστή χρήση ενός μηχανοκίνητου οχήματος ως όπλο πολέμου, αυτή τη φορά στο κέντρο της Βαρκελώνης στη Καταλονία, διεκδικήθηκε χωρίς έκπληξη από ένα Ντάες(το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ)-φάντασμα και ανύπαρκτο μετά την πτώση των προπύργιων του στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία. 
 Εκτός αν είναι από το φιλιππινέζικο παράρτημα, πράγμα που
φαίνεται μακριά από κάθε πιθανότητα. 
 Όποιο και αν είναι το μπουκάλι, φτάνει να υπάρξει μέθη.
Αναπόφευκτα, η επιστροφή στην Ευρώπη των ορδών των χειραγωγημένων που εντάχθηκαν στο Ντάες ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες στο Λεβάντε και αλλού για λογαριασμό του ΝΑΤΟ θα έχει θανατηφόρες επιπτώσεις. 



Η επιλογή του φονικού όπλου, το αυτοκίνητο, προδίδει μια μακρινή επίδραση των δεξαμενών σκέψης που συμβουλεύουν κάποιους στρατιωτικούς κύκλους εξειδικευμένους στις εξεγέρσεις 3ης γενιάς, στο πόλεμο κατά των εξεγέρσεων και το υβριδικό πόλεμο.  



Η επιλογή αυτή προήλθε από μια σκηνή μιας πολύ μεγάλης ταινίας σε σκηνοθεσία Gillo Pontecorvo, με τίτλο «Η Μάχη του Αλγερίου» (1966) όπου ένοπλοι άνδρες ορμούν προς το πλήθος πυροβολώντας τη μάζα με υποπολυβόλα MAT-49 . 

Η ταινία ήταν ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς για τους στρατηγιστές των ΗΠΑ στο Ιράκ και εξακολουθεί να προβάλλεται στο Πεντάγωνο. Την μελετούν και στο Ισραήλ στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με νέες μορφές ανορθόδοξου πολέμου σε αστικές περιοχές. 



Έλλειψη φαντασίας ή προσπάθεια να απαγορευτεί το αυτοκίνητο; πρόκειται περισσότερο να διατηρηθεί ο φόβος και η επίσημη πολιτικά ορθή αφήγηση που έχει υποπέσει σε σοβαρές ρωγμές. 

Για τα απλά μυαλά, η απειλή είναι γνωστή όσο περισσότερο που συγχωνεύεται με άλλα κοινωνικο-πολιτιστικά φαινόμενα. 

Για τον ενημερωμένο παρατηρητή, οι χορηγοί αυτών των εγκλημάτων είναι απελπισμένοι ενώπιον της έκδηλης αποτυχίας των στρατηγικών τους. Το σκιάχτρο δεν στέκεται πλέον όρθιο.



Θα υπάρξουν άλλες ηλίθιες και δωρεάν επιθέσεις που προορίζονται να προκαλέσουν κάποιες πρωτογενείς αντιδράσεις, τα γεγονότα όμως το επιβεβαιώνουν: το πλοίο βουλιάζει.



Οι χειραγωγοί της σκιάς έχασαν το χέρι. Εξ ου η διαφυγή στη πρωτόγονη τρομοκρατία  που είναι το αυτοκίνητο-κριός.


Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου