Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Χειροπέδες στον πλουσιότερο άνθρωπο του Ισραήλ

Στη σύλληψη του Μπένι Στέινμετζ , ενός εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών του Ισραήλ, προχώρησαν οι αρχές της χώρας
Στη σύλληψη του Μπένι Στέινμετζ , ενός εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών του Ισραήλ, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, ενώ μαζί με αυτόν συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις επιχειρηματίες, καθώς και ο πολιτικός παράγοντας Ταλ Σίλμπερστάιν.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για
χρήση «ψεύτικων συμβολαίων» και ξέπλυμα χρήματος, ενώ υπήρξε έφοδος των αρχών τόσο στα σπίτια όσο και στα γραφεία κάποιων εξ αυτών.
 
Ο Στέινμετζ είχε συλληφθεί και τον Δεκέμβριο, καθώς θεωρήθηκε ότι ο ρόλος του σε σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο αφορούσε αρκετά εκατ. δολάρια, ήταν ύποπτος.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η έρευνα και σύλληψή του αποτελεί μέρος «πολιτικού πολέμου» εναντίον του και σπεύδει να κατηγορήσει τον Τζορτζ Σόρος ότι έχει χρηματοδοτήσει την όλη υπόθεση, προσθέτοντας ότι όλα στηρίζονται σε μία ψεύτικη κατάθεση από μία γυναίκα, το όνομα της οποίας κανείς δεν έχει αποκαλύψει.
Οι Σόρος και Στέινμετζ έχουν μακροχρόνια αντιπαλότητα, με τον δεύτερο να έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τον πρώτο ότι διεξήγαγε «κρυφό πόλεμο» εναντίον των επιχειρηματικών του συμφερόντων στη Γουινέα.
Όσο για τους υπόλοιπους συλληφθέντες ο Ταλ Σίλμπερστάιν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Εχουντ Μπαρακ αλλά και σύμβουλος του καγκελάριου της Αυστρίας και του Ντέιβιντ Γκράνοτ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Bezeq, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του η αυστριακή καγκελαρία, ανακοίνωσε και την απόλυσή του.
Όσο για τον Γκράνοτ, είναι και ο ίδιος μεταξύ των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν προκειμένου να ανακριθούν από τις ισραηλινές αρχές.
Όλοι οι συλληφθέντες φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα για παράνομες συμφωνίες real estate σε Ρουμανία, ενώ αναφορικά με τη Γουινέα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η εταιρεία του Στέινμετζ να έχει παρανόμως κερδίσει άδειες εξόρυξης.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου