Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

" βάζουμε μόνοι μας τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας"

Είδηση: «Πολλοί επαγγελματίες και καταστηματάρχες προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους πελάτες που είναι διατεθειμένοι να τους πληρώσουν με μετρητά και να μην εκδοθεί απόδειξη. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων ή τεχνιτών της οικοδομής (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί), οι οποίοι κάνουν έκπτωση ακόμη και 50% για πληρωμή τους με μετρητά.
Μάλιστα, το φαινόμενο της
πληρωμής με μετρητά αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες. Με τη μη έκδοση απόδειξης οι φορολογούμενοι πληρώνουν άμεσα λιγότερα ενώ ο επαγγελματίας γλιτώνει από την πληρωμής φόρων και εισφορών που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και το 80%! Οι καταστηματάρχες προμηθεύονται, κυρίως στον κλάδο εστίασης, πολλαπλές συσκευές POS προκειμένου να είναι δύσκολος ο έλεγχος και οι επαληθεύσεις για τις εισπράξεις που έχουν πραγματοποιήσει μέσω των τερματικών POS«.

Με κριτήριο την παραπάνω δημοσίευση, παρόμοια σε πολλές ενημερωτικές σελίδες, είναι ασφαλώς ανόητο να θελήσει κανείς να πείσει την Τρόικα, τη Γερμανία και τους Ευρωπαίους Πολίτες ότι, δεν διενεργείται στην Ελλάδα ένα όργιο φοροδιαφυγής – ενώ οι Έλληνες είναι παθολογικοί φοροφυγάδες και εκ φύσεως διεφθαρμένοι.

Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης συμπεριφοράς μας, όσον αφορά τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις;  
Τι επί πλέον μέτρα θα επιβληθούν από τους δανειστές, για να εξισορροπηθεί η φοροδιαφυγή που οι ίδιοι μας αποδεχόμαστε; 
Πώς είναι δυνατόν να παραπονιόμαστε μετά για όλα όσα μας επιβάλλουν, αφού βάζουμε μόνοι μας τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας;

Τίτλοι άρθρων: «Η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια – Το σχέδιο Β του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε από Βενεζουέλα και Ρωσία – Έτοιμος να δεχτεί το GREXIT του Σόιμπλε ο Τσίπρας, δηλώνει ο Βαρουφάκης – Καμένος και Βαρουφάκης ορίζουν το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα – Ο Αλέξης με το πούρο – Πες και άλλα Γιάννη, μετά το Γουδί –  Γιατί ζητάω ειδικό δικαστήριο, δεν πίστευα πως ένας 40ρης θα υπογράψει ένα χαρτί που καταδικάζει τη χώρα«.

Ομαδικοί πυροβολισμοί εδώ εναντίον της κυβέρνησης, με τη βοήθεια των «αποκαλύψεων» του πρώην υπουργού οικονομικών – ο οποίος θέλει να τεκμηριώσει πως ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σωστά το πρώτο εξάμηνο, ενώ ο πρωθυπουργός πρόδωσε την πατρίδα του. Εν τούτοις η κυρία Μ. Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, «απαντώντας» στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, έγραψε τα εξής:
«Ξεχνάει να αναφέρει ότι υποχρεώθηκε να πάει σε εκλογές διότι έχασε την δεδηλωμένη όταν 30 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, το οποίο υπερψηφίστηκε χάρη στην στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Το ναυάγιο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» ήταν απόλυτα προβλέψιμο διότι βασίστηκε στην λανθασμένη υπόθεση ότι η Ελλάδα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη. Αυτό μπορεί να ίσχυε το 2010, αλλά όχι το 2015, αφού η Ευρωζώνη είχε θωρακιστεί με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και τη δυνατότητα της ΕΚΤ να αγοράσει δεκάδες δις ομόλογα των χωρών-μελών το μήνα, μειώνοντας τις αποδόσεις τους«.
Εν προκειμένω, εάν έχει δίκιο η κυρία, τότε ο πρωθυπουργός σωστά δεν ακολούθησε το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη, αφού στηριζόταν στη λανθασμένη υπόθεση πως η Ελλάδα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο – οπότε εάν ο ίδιος επέμενε, η χώρα θα οδηγούταν στην καταστροφή. Γιατί λοιπόν τον κατηγορεί; Για ποιό λόγο του επιτίθεται αφού η ίδια πιστεύει ότι, οι προτάσεις του κ. Βαρουφάκη ήταν αυτοκτονικές;
Ποιός ωφελείται τώρα από τις παραπάνω επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, με στόχο προφανώς την ανατροπή της, είτε είναι δίκαιες είτε όχι; Η αξιωματική αντιπολίτευση θα απαντούσε κανείς, καθώς επίσης ο κύριος Βαρουφάκης εάν προετοιμάζεται για το ειδικό δικαστήριο που αναφέρει ή εάν φιλοδοξεί να ιδρύσει κάποιο πολιτικό κόμμα ως ο Έλληνας Macron. Λάθος!

Ο κύριος ωφελημένος είναι ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία, αφού όλα αυτά διευκολύνουν την ολοκλήρωση της λεηλασίας και της κατοχής της χώρας μας – με τη σημερινή ή με την επόμενη κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων με την επιβολή νέων μέτρων, ως αντιστάθμισμα της φοροδιαφυγής που εμείς δηλώνουμε πως οργιάζει – καθώς επίσης με τον διεθνή εξευτελισμό εκείνων των (κατά τον ίδιο) ανόητων πολιτικών και οικονομολόγων που είχαν το θράσος να διανοηθούν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν το παιχνίδι εναντίον του το 2015. Δυστυχώς όμως, οι ιθαγενείς που τελικά πληρώνουν το λογαριασμό (όλοι οι άλλοι πληρώνονται), θα το καταλάβουν όταν θα είναι ήδη πολύ αργά   – έχοντας  την άποψη πως με αυτό το πολιτισμικό και πνευματικό επίπεδο όλων μας, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να ορθοποδήσει.

απο το analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου