Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ελληνική εταιρία εξαγόρασε η Samsung

Η ελληνική Startup Innoetics εξαγοράστηκε από την Samsung!


Η Innoetics (www.innoetics.com), κορυφαία εταιρία διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστός του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (www.athenarc.gr), αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Samsung Electronics, όπως ανακοινώθηκε από το ΕΚ «Αθηνά».

Το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο το ύψος του την τοποθετεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών ( εκτιμάται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ ) σε ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας και ως τη μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού (spin-off) Ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για 10 χρόνια η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis).
 Μαζί με την αναγνώριση φωνής, οι τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία αποτελούν σήμερα τη σημαντικότερη παράμετρο στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη καθημερινή χρήση φωνητικών/διαλογικών ψηφιακών βοηθών. Οι τεχνολογίες της Innoetics βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεύσεις για αρκετά χρόνια στη σειρά στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Innoetics θα συνεχίσει την ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τη λειτουργία της στην Αθήνα.

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ταλαντούχους και οραματιστές ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής.

Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχίας μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Η εξαγορά της καταδεικνύει πώς η πρωτοπόρος έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένη καινοτομία και δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς κορυφαίες ελληνικές ερευνητικές ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις παγκόσμιας αξίας και εμβέλειας. CEO της Innoetics είναι ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε:
 «Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του "Αθηνά" είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics.
Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung.
Το "Αθηνά" θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες, καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει τη μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

απο το euro2day.gr και pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου