Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην One Outlet

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην «One Outlet Α.Ε.» με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον Επενδυτή.
 Η One Outlet Α.Ε. είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το
ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους 1.900.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής η One Outlet Α.Ε. αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού και στην οποία εισέφερε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.

 Η Αγορά Μοδιάνο χτίστηκε το 1925 στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού, κατά την περίοδο ανοικοδόμησης της πόλης μετά την πυρκαγιά του 1917.
Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της εποχής του μεσοπολέμου και είναι η μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας μοναδικό τοπόσημο και χώρο κοινωνικών συναθροίσεων για την πόλη.

 Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, με τη μεταβίβαση ανοίγει ένας νέος κύκλος στη μακρά ιστορία της Αγοράς Μοδιάνο, καθώς το επενδυτικό σχέδιο του αγοραστή και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα αναμορφώσουν ριζικά την εικόνα του ακινήτου.

 Τα οφέλη αναμένεται ότι θα είναι πολλαπλά, καθώς αφενός θα αναβαθμισθούν τόσο το ίδιο το κτήριο όσο και την περιοχή συνολικά και αφετέρου θα δοθεί νέα πνοή στην κεντρική αγορά της πόλης, επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι ηεπένδυση, με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της Στοάς Μοδιάνο, θα επιτρέψει στο ακίνητο να ανακτήσει τη σημασία του για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

 Η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου ανέφερε σχετικά: «Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει μία ακόμη σημαντική επένδυση με τη σημερινή υπογραφή. Η αποκατάσταση και η ανάδειξη του κτηρίου είναι μεγάλες προκλήσεις για τον Επενδυτή, από τον οποίο περιμένουμε όχι μόνο να ανταποκριθεί και στις δύο, αλλά να κάνει και το επόμενο μεγάλο βήμα.

Στόχος δεν είναι απλώς η διάσωση της Αγοράς Μοδιάνο ως μνημείου, αλλά η αναβίωση της ιστορίας της πόλης και των αναμνήσεων των κατοίκων της, καθώς και η δημιουργία συνεργειών εντός της συγκεκριμένης γειτονιάς».

 H One Outlet A.E. ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 και έκτοτε νέμεται και εκμεταλλεύεται μέρος του εμπορικού κέντρου CityGate στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει ήδη ανακατασκευάσει με δικές της δαπάνες σε ένα σύγχρονο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο με το όνομα «One Salonica Outlet Mall».Μέτοχοι της εταιρείας είναι η Notos Com και ο όμιλος Φάις.

 bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου