Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

NOOR ONE:Θα μιλήσουμε ποτέ για την ουσία;

Ήταν προφανώς αναμενόμενο μετά και τη βροχή εξωδίκων ότι στα πλαίσια της αμυντικής τακτικής της πλευράς του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα συμπεριλαμβανόταν και η κατάθεση αγωγής κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την δημοσιοποίηση από το zougla.gr της δημοσιογραφικής έρευνας που αφορά την υπόθεση NOOR1

Παρόλα αυτά στην αγωγή που έφθασε στα γραφεία της Ζούγκλας διαπιστώθηκε και μία έκπληξη. Η πλευρά Μαρινάκη δια των δικηγόρων της και όχι δια του
λαλίστατου Αλέξη Κούγια (Είμαι ο δικηγόρος ολόκληρου του Ομίλου ισχυριζόταν με πάθος μέσω των γνωστών SMS προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο), κατέθεσε αγωγή και κατά του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη.


Αντελήφθη εκ των υστέρων δηλαδή η πλευρά Μαρινάκη το νομικό κενό στην επιχειρηματολογία της όταν στρεφόταν μόνον κατά του Πάνου Καμμένου, της Εισαγγελέως Τζίβα, του ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Η πλευρά Μαρινάκη είχε «ξεχάσει» το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας. Τον ίδιο τον ισοβίτη ο οποίος και είχε προβεί στις αποκαλύψεις δύο μάλιστα φορές. Δια μυστικών καταθέσεων κατ΄αρχήν και δια των συνομιλιών του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αφετέρου.

Η όψιμη αλλαγή στην τακτική της πλευράς Μαρινάκη λέγεται και «ξεκάρφωμα» αλλά αυτή είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία.


Κατά το έγγραφο της αγωγής η πλευρά Μαρινάκη αναφέρεται εξονυχιστικά στα ρεπορτάζ που ανάρτησε το Zougla.gr επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει το βασικό της επιχείρημα, δηλαδή της συκοφάντησης της από τα δημοσιεύματα. Αν κάποιος ανατρέξει στο έγγραφο αυτό θα απογοητευθεί πλήρως διότι (όπως ήταν αναμενόμενο) δεν αναφέρεται τίποτα επί της ουσίας της υπόθεσης NOOR 1.


Ποια είναι η ουσία; Μα το ότι εξαρθρώθηκε ένα δίκτυο μεταφοράς 3 τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, με σερβικό και τουρκικό πλοκάμι, στο οποίο εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται και τρίτοι παράγοντες. Επίσης, η ουσία αφορά τις επιχειρηματικές σχέσεις που διατηρούσε η πλευρά Μαρινάκη δια εταιρειών της (Express Energy) με εταιρείες του πρωταγωνιστή και νυν ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη στον Περσικό Κόλπο (Ντουμπάι) για διακίνηση πετρελαίων. Αφορά την εμπλοκή σε αυτήν τη συνέργεια στελεχών και συνεργατών της πλευρά Μαρινάκη. Ορισμένα από αυτά καταδικάστηκαν (Κοτσώνης με 10 κάθειρξη) για την υπόθεση NOOR1, ενώ o Συντιχάκης,  εξέχον στέλεχος του Ομίλου Μαρινάκη, συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος με 622.000 ευρώ σε πεντακοσάρικα, ποσό αδήλωτο, χωρίς παραστατικά που κάποια στιγμή αργότερα δικαιολογήθηκε αρμοδίως ως …. ναυτιλιακό συνάλλαγμα.

Η ουσία της υπόθεσης αφορά όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχει καταθέσει ο Γιαννουσάκης ή αναφέρει στις συνομιλίες του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, με τα οποία ο ισοβίτης εμπλέκει την πλευρά Μαρινάκη στην υπόθεση της ηρωίνης, στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Δικαιοσύνη από τον ίδιο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η ουσία είναι ότι από το 2014 έως σήμερα η υπόθεση NOOR1 έχει βαλτώσει για να ενεργοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η δημοσιογραφική έρευνα.

Αναμενόμενη λοιπόν η αγωγή Μαρινάκη κατά Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Αναμενόμενη υπό τις κρατούσες συνθήκες και η κλήση προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να δώσει εξηγήσεις στον Προϊστάμενο Εφετείου Πειραιά σχετικά με την εισαγγελική αναφορά του ιδίου του εφοπλιστή Μαρινάκη δια της οποίας κατηγορεί, άκουσον, την Εισαγγελέα Τζίβα και τον ανακριτή Χριστοφορίδη καθώς και τον δημοσιογράφο για άσκηση εκβιασμού κατά του Μαρινάκη. Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Αυτό που τώρα θα πρέπει λογικά να αναμένεται είναι η εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης. Η ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της Δικαιοσύνης για την ολοκλήρωση της έρευνας και την οριοθέτηση των ρόλων ενός εκάστου των εμπλεκομένων στην μεγαλύτερη υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης στα αστυνομικά χρονικά της Ευρώπης.

Εμείς την δουλειά μας την κάναμε ολοκληρώνοντας την δημοσιογραφική έρευνα. Ας κάνει τώρα και η Δικαιοσύνη τη δική της τη δουλειά. Έτσι ώστε να πάψει η εξίσωση των θυμάτων με τους θύτες καθώς και να λήξει των θράσος όλων εκείνων που ζητούν προκλητικά και τα ρέστα.

Δείτε την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αγωγής από τις 94 συνολικά που κατέθεσε η πλευρά Μαρινάκη:







απο τη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου