Η Ελένη Αντωνιάδου με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη είναι ερευνήτρια της NASA και το αντικείμενό της είναι η βιοτεχνολογία, παράλληλα έχει κερδίσει τον τίτλο «Γυναίκα της χρονιάς», σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards».
Ξεκίνησε την πορεία της από το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στο τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική.
 Το 2009 έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο βρετανικό Πανεπιστήμιο UCL στη Νανοτεχνολογία και στην Αναγεννητική Ιατρική.

Η έρευνά της εστιάζεται στην ανάπτυξη τεχνητών νεύρων και εγκεφαλικών εμφυτευμάτων.
Η μελέτη της για τη δημιουργία τεχνητής τραχείας κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Πανεπιστήμιο και λίγους μήνες αργότερα έγινε η πρώτη πετυχημένη μεταμόσχευση τεχνητής τραχείας στην ιστορία της ιατρικής σ' έναν νέο ασθενή που έπασχε από τελικό στάδιο καρκίνου, χαρίζοντάς του τη ζωή.

Η «Ελληνίδα της NASA» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τέσσερις συμβουλές για το πώς μπορούμε να ζούμε καλύτερα, τις οποίες και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

1. Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες απ' όσες ξοδεύεις για να ζεις δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
2. Το burn out (Εργασιακή Εξουθένωση) δεν γίνεται μόνο λόγω φόρτου εργασίας, γίνεται γιατί ο φόρτος εργασίας είναι πιο μεγάλος από το κίνητρο για τη δουλειά.
3. Ίσως, το μόνο πράγμα πιου σε κρατάει πίσω από το να τα καταφέ­­­ρεις δεν είναι οι ευκαιρίες, αλλά η ανάθεση αρμοδιοτήτων και η ομαδική δουλειά.
4. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών έχει θεμελιώδη αξία. Και η επιλογή συντρόφου ζωής θα μπορούσε, θα έπρεπε και πρέπει να είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρετε, αν δεν ορίσετε τις προτεραιότητές σας με μυωπικό όραμα.

απο το