Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Γαβρόγλου: Κατάργηση των Πανελλαδικών εντός τριετίας

Νέα αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στους μαθητές γυμνασίου και τους γονείς τους η δήλωση του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για κατάργηση του σημερινού καθεστώτος των Πανελλαδικών εντός τριετίας, χωρίς να υπάρχει ακόμα συγκεκριμενοποίηση των αλλαγών.

Με συνέντευξή του στην
εφημερίδα Νέα Σελίδα ο υπουργός Παιδείας επανέρχεται στα σχέδιά του για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διαβεβαιώνοντας ότι «το σημερινό καθεστώς θα είναι σύντομα παρελθόν».
«Για εμάς όμως η βασική προτεραιότητα είναι οι αλλαγές στο Λύκειο και ένα ισχυρό απολυτήριο. Γι’ αυτό αναμορφώνουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, μειώνουμε δραστικά τα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και δίνουμε περισσότερο χρόνο για το κάθε μάθημα, για να μπορούμε να εμβαθύνουμε. Αλλάζουμε τον τρόπο και το περιεχόμενο διδασκαλίας» σημειώνει ο υπουργός.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητο το Λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο […] Οι μαθητές θα λαμβάνουν το απολυτήριο από το σχολείο τους και με αυτό θα εισάγονται στα πανεπιστήμια.
Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών».

Για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επιθέσεις που δέχεται ο κ Γαβρόγλου λέει: «Δεν μπορώ να ανεχτώ την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι συντελείται ένα “πραγματικό έγκλημα” – δικά του λόγια – στον χώρο των πανεπιστημίων με αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;» , ενώ παρατηρεί ότι «το σοβαρό ζήτημα είναι αν η ακαδημαϊκή κοινότητα αποδέχεται το νομοσχέδιο.
 «Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι» υποστηρίζει.
«Τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, της ενίσχυσης της έρευνας και της διασύνδεσής της με την ανάπτυξη.
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άλλων κομμάτων το “υψηλό όραμα”.
Και λυπάμαι όταν τους ακούω να κατασυκοφαντούν τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία όχι μόνον έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική κοινωνία, αλλά και συνεχώς διακρίνονται διεθνώς» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου