Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Οι άχρηστοι ηλίθιοι

Ο Λένιν χαρακτήριζε χρήσιμους ηλίθιους όσους με τις πράξεις τους εξυπηρετούσαν άλλο σκοπό από εκείνον που νόμιζαν ότι υπηρετούν. Εκείνους, που πρόκειτο να του χρησιμεύσουν με τις πράξεις τους για την εκπλήρωση του σκοπού της επανάστασης. 
Φυσικά, αναφερόταν σε τάξη. Αλλά, στην εποχή του οι άνθρωποι ήταν αμόρφωτοι και άδολοι, ώστε εύκολα να γίνονται χρήσιμοι ηλίθιοι. 
Στις μέρες μας η Ελλάδα δεν ζει επανάσταση και δεν έχει Λένιν.
 Έχει, όμως, άχρηστους ηλίθιους.
Ηλίθιους, γιατί με τη Γνώση που είναι διαθέσιμη στον
καθένα μέσω κάθε πηγής και του διαδικτύου, η έλλειψη μόρφωσης και κρίσης είναι περισσότερο προσωπική ευθύνη ταυτόχρονα με την καχεξία Παιδείας. Παιδείας κράτους και οικογενειοκρατίας.
Άχρηστους, ή σωστότερα επιζήμιους, γιατί με την ηλιθιότητά τους βλάπτουν την κοινωνική πλειοψηφία, την κρίση της, τη νοοτροπία της. Τελικά, τα συμφέροντά της.

Η παρουσία τέτοιων τύπων έγινε για νιοστή φορά ηχηρή μετά τη συναυλία του Σαββόπουλου στο Στάδιο την περασμένη βδομάδα. Για να το πω συνοπτικά, 60.000 λαού και κυρίως νεολαίας πλημμύρισε το Στάδιο για να ακούσει Σαββόπουλο και μερικές εκατοντάδες τέτοιοι τύποι αντί για Σαββόπουλο άκουγαν ΣΚΑΙ!
Αυτοί οι τύποι, μερικοί από τους οποίους κατέχουν κρατικές θέσεις, αλλά οι πιο πολλοί λαθροβιούν στο διαδίκτυο, λοιδορούσαν τον Σαββόπουλο επειδή ξεπούλησε το αριστερό του παρελθόν για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενός καναλιού κεφαλαιοκράτη!

Αυτοί οι τύποι δεν έχουν να μας δείξουν κανένα κανάλι που να μην ανήκει σε κεφαλαιοκράτη, για τον απλούστατο λόγο ότι τα κανάλια έχουν τεράστιο κόστος λειτουργίας. Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να μην το ξέρεις. Όσα δεν ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες ανήκουν σε άλλο μηχανισμό αυθαιρεσίας και εξουσίας: Στο κράτος. Κι αυτό πρέπει να είσαι ηλίθιος για να μην το ξέρεις.

Αυτοί οι ίδιοι τύποι, ταυτόχρονα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους καπιταλιστές καναλάρχες που λιβανίζουν την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. 
Επειδή, γι αυτούς τους τύπους, το χρήμα βρωμάει επιλεκτικά. Ελπίζοντας ότι οι καπιταλιστές θα τους δώσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουν! 
Αυτοί οι τύποι δεν έχουν καν συνείδηση του νανοειδούς ύψους που έχουν!

Αυτοί οι τύποι λοιδορούσαν τον Σαββόπουλο, τη Φαραντούρη, τη Γαλάνη, ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση ενός κεφαλαιοκράτη που είχε σκοπό να μαζέψει τρόφιμα για φτωχούς και πεινασμένους συμπολίτες τους!

Αυτοί οι τύποι προφανώς δεν ενδιαφέρονται αν θα τραφούν και θα ανακουφιστούν φτωχοί και πεινασμένοι συμπολίτες, χωρίς διακρίσεις φυλής και χρώματος. Τους ενδιαφέρει αν αυτός που θα προσφέρει είναι καπιταλιστής ή επαναστάτης.
 Κι επειδή στην Ελλάδα επαναστάτες δεν υπάρχουν, οι μόνοι που μπορούν να ταϊσουν κόσμο είναι το κράτος, αυτόνομοι πολίτες και οι καπιταλιστές.

Αυτοί οι τύποι δεν έχουν να μας δείξουν καμιά κρατική διαρκή δράση που να ταϊζει πεινασμένους. Ταϊζουν οι δήμοι, συλλογικότητες πολιτών, η εκκλησία και κάποιοι καπιταλιστές.
 Το κράτος είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ.
 Το κράτος που υπερασπίζονται αυτοί οι τύποι.

Αυτοί οι τύποι, οι επώνυμοι, που πληρώνονται από τη νεολαία που γδέρνουν μισθολογικά, είναι μεταξύ άλλων αυτοί που έχουν υπογράψει τους νόμους που έχουν δημιουργήσει τους πεινασμένους. Και, αν για την κρίση φταίνε οι καπιταλιστές και ο καπιταλισμός, τι να πει κανείς γι αυτούς τους τύπους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε ο καπιταλισμός να ψηφίσει και να επιβάλει τους νόμους του;; 
Ότι είναι τσιράκια του; Πράκτορες; Χρήσιμοι ηλίθιοι; Απλώς ηλίθιοι;

Αυτοί οι τύποι λοιδορούν τον Σαββόπουλο, τη Φαραντούρη και τη Γαλάνη ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, πούλησαν την αριστεροσύνη τους για να υπηρετήσουν τη συναυλία ενός καπιταλιστή. 
Ενώ αυτοί οι τύποι πούλησαν την ψήφο ενός λαού, που αριστερά του υποσχέθηκαν και ολοδέξια τον πάνε, πούλησαν το δημοψήφισμα ενός λαού που άλλα ψήφισε και άλλα έκαναν και πούλησαν την περιουσία της χώρας του λαού για έναν αιώνα σε ξένους!

Αυτοί οι τύποι που πρέπει ο λαός να τους περάσει από δίκη και εκτέλεση για πούλημα λαού, χώρας και ιδεολογίας έχουν το θράσος και κρίνουν κι όλας. Αντί να κρύβονται σαν τα ποντίκια στους υπονόμους όπου ανήκουν!

Αυτοί οι τύποι, που δεν έχουν προσφέρει στο λαό τίποτε άλλο εκτός από δάκρυα και αίμα αυτοκτονημένων, και αραλίκι επανάσταση από το διαδίκτυο, λοιδορούν εκείνους που κράτησαν έναν λαό όρθιο μέσα σε μια δικτατορία, να τραγουδάει τη λεφτεριά που του’ χε στερηθεί. Οι «τίποτε» λοιδορούν τους ευεργέτες τους!

Αυτοί οι τύποι που είναι το δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα της ιδεολογικής και πολιτικής ασυνέπειας έχουν το θράσος και κρίνουν άλλους για ασυνέπεια!

Αυτοί οι τύποι έχουν το θράσος να προσπαθούν να υποκλέψουν ο,τιδήποτε γίνεται στην αριστερά και στα κινήματα και να το καρπωθούν καπελώνοντάς το. Αυτοί οι τύποι, που καθιέρωσαν και νομιμοποίησαν στην πράξη στην ελληνική κοινωνία τον τραμπουκισμό ενάντια σε κάθε τι που διαφωνούν, έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται όταν τους μπουγελώνουν αυτοί που τουλάχιστον παραμένουν ιδεολογικά στις θέσεις τους!

Αυτοί οι τύποι που υπογράφουν τα πάθη του λαού σε βάθος 60 χρόνων, για να αποπληρωθούν και τα δικά τους οικονομικά εγκλήματα και η δική τους αφερεγγυότητα έχουν το θράσος να λοιδορούν τον Θεοδωράκη, τον Γλέζο, τον Σαββόπουλο, τη Φαραντούρη, τη Γαλάνη, και καθέναν από τα θηρία της ελληνικής διανόησης, τέχνης και αγώνα που τους οικτίρει, χωρίς να έχουν καν αναρωτηθεί:
 ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! 
 Γιατί όλοι είναι απέναντι;;

Αυτοί οι τύποι που θα έπρεπε να περάσουν δίκες και να κλειστούν ισόβια για πούλημα λαού, χώρας και ιδεολογίας έχουν το θράσος και κρίνουν αντί να κρύβονται σαν τα ποντίκια στους υπονόμους όπου ανήκουν!
Και έχουν τι θράσος να χαρακτηρίζουν ανεγκέφαλους 60.000 νεολαίους και συνταξιδιώτες του ’60, που πλημμύρισαν το Στάδιο για να τραγουδήσουν τα «μαύρα πουλιά», τη «συννεφούλα», «τον τοίχο» και να φωνάξουν στο τέλος «δεν θα περάσει ο φασισμός»!

Αυτοί οι τύποι είδαν σε μια γιορτή λαού μια Ελλάδα να τραγουδάει και τρομοκρατήθηκαν! Όπως ταιριάζει σε κάθε δικτατορίσκους. 
Επειδή γι αυτούς τους τύπους ο λαός είναι σεβαστός μόνο όταν βαδίζει στα χνάρια τους. Και δεν είναι σεβαστός όταν τραγουδάει «δεν θα περάσει ο φασισμός». Γιατί έχει περάσει. Κι αυτοί είναι κομμάτι του.

Δε φταίνε αυτοί. Ο Σαββόπουλος, η Φαραντούρη και η Γαλάνη φταίνε, που μέσα στη φλόγα του τραγουδιού δεν έδωσαν το σύνθημα να σηκωθεί το παλλόμενο Στάδιο και να ορμήσει να καταλάβει τη θέση του εκεί που στρογγυλοκάθονται σήμερα οι δυνάστες του. Αυτοί οι τύποι. Έτοιμο ήταν.
Αυτοί οι τύποι δεν είναι απλώς χρήσιμοι ηλίθιοι στους ξένους. Είναι άχρηστοι ηλίθιοι στους Έλληνες. Και επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων να το συνειδητοποιήσει. Και να τους ξεφορτωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου