Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Για έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται η κυβέρνηση

Ο κύβος ερρίφθη

Για την έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται η κυβέρνηση με πιθανότερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ή την Τρίτη 18 Ιουλίου, αν και μέχρι στιγμής τα κυβερνητικά στελέχη κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά.

Στις προϋποθέσεις που τίθενται για την επιτυχία της έκδοσης, η οποία θα είναι
διάρκειας 3 ή 5 ετών, είναι, όπως γράφει και tovima, το χαμηλό σχετικά επιτόκιο, αλλά και η διασφάλιση αυξημένου ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, που θα οδηγήσει σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού.


Καθοριστική είναι η γνώμη της εταιρείας συμβούλων Rothchild, που έχει προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία έχει ήδη επαφές με ξένους θεσμικούς, προκειμένου να «τρέξει» την έκδοση του ομολόγου, όποτε κι αν αποφασιστεί.

Οι αγορές δείχνουν «ζεστές» για την έκδοση ενός ελληνικού ομολόγου, διότι διανύουν περίοδο που αναλαμβάνουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αναζητώντας αποδόσεις, και αγοράζουν ομόλογα χωρών, όπως η Αίγυπτος και η Αργεντινή.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο η ψυχολογία των αγορών μπορεί να επιδεινωθεί εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να ανακοινώσει σταδιακή έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Το ομόλογο θα είναι πενταετές και θα αντικαταστήσει ομόλογο της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, το οποίο λήγει το 2019.
 Το ομόλογο εκείνο είχε εκδοθεί με απόδοση 4,95%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου