Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Bόμβα» στην Ισπανία! Στη φυλακή ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Στη φυλακή ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας
Μετά από έναν μαραθώνιο καταθέσεων, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ισπανίας αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ!

Η εμπλοκή των τριών ανδρών, αλλά και άλλων τεσσάρων συλληφθέντων σε ένα πρωτοφανές
σκάνδαλο θεωρείται δεδομένη, οι αρχές έχουν αδιάσειστα στοιχεία που ενοχοποιούν τους εμπλεκόμενους και όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ισπανικό ποδόσφαιρο κάνουν το γύρο του κόσμου.
Ο Βιγιάρ, ο γιος του Γκόρκα και ο αντιπρόεδρος, Χουάν Παδρόν, θα οδηγηθούν στην φυλακή, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης τους, όπως θα συμβεί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην χώρα της Ιβηρικής.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού ποδοσφαίρου και αντιπρόεδρος της UEFA (εκτελούσε χρέη προέδρου μετά την παραίτηση του Μισέλ Πλατινί και μέχρι την εκλογή του Αλεξάντερ Τσέφεριν) αναμένεται να... μετακομίσει από απόψε στη φυλακή, μαζί με τον γιο του, αλλά και τον αντιπρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστή, τα εγκλήματα που τέλεσαν οι τρεις άνδρες είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι.

Πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς πρωτοφανές στα ποδοσφαιρικά χρονικά με τον Βιγιάρ να κατηγορείται για απιστία στην διοίκηση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, πλαστογραφία και πιθανή αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων, όλα σε σχέση με την οργάνωση αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας.

Σύμφωνα με τις έρευνες, τα ποσό που μπορεί να «τσέπωσαν» οι κατηγορούμενοι μπορεί να αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της Ομοσπονδίας.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo». η έρευνα που οδηγεί τον Βιγιάρ στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη του, άρχισε με αφορμή μια αδικαιολόγητη καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με τη «Grupo Santa Mónica», εταιρεία στην οποία ήταν πρόεδρος ο Χεσούς Σαμπέρ, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια.
Ο 67χρονος παράγοντας ανέλαβε για πρώτη φορά πρόεδρος της Ποδοσφαρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας το 1992 και τον περασμένο Μάιο εκλέχθηκε στο ύψιστο διοικητικό αξίωμα για όγδοη συνεχή θητεία.
Ο Βιγιάρ εξετάζεται και από την επιτροπή ηθικής της FIFA λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής σχετικά με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

απο το  sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου