Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Επιστροφές έως 10.000 ευρώ χωρίς έλεγχο προανήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής

Μέσω της επιστροφής φόρων φαίνεται τελικά πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στο στόχο για την πληρωμή των χρεών της προς φορολογουμένους, και επιχειρήσεις, όπως ορίστηκε απ' τον ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του προγράμματος χρηματοδοτικής υποστήριξης.
Έτσι μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ότι θα επιστρέφονται άμεσα στις συνεπείς
επιχειρήσεις ο ΦΠΑ σήμερα ο Γ. Πιτσιλής προανήγγειλε σε συνέντευξη του στο Σκάι νομοθετική διάταξη με την οποία θα ικανοποιηθούν άμεσα – και χωρίς έλεγχο – όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής φόρων έως 10.000 ευρώ.

Το σχέδιο διάταξης έχει ήδη προετοιμαστεί με τη συνεργασία του αναπλ. Υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή.
«Μελετήσαμε τι επίπτωση έχει αυτό», είπε ο κ. Πιτσιλής, και συμπλήρωσε: «σε επίπεδο πλήθους στο μεν φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων το σύνολο των εκκρεμών σε έλεγχο αυτή τη στιγμή είναι το 90% και σε ποσό είναι το 1,24% για το δε ΦΠΑ είναι 35% σε πλήθος και σε ποσό 4,5 τοις χιλίοις. Καταλαβαίνετε», κατέληξε, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ «ότι είναι δυσανάλογο και διοικητικά και για τους πολίτες να τους ταλαιπωρούμε για τέτοια ποσά».

Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε «έχουμε υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε ξεμπερδέψει με το στοκ των ληξιπροθέσμων, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται αυτή η ρύθμιση».

Ο κ. Πιτσιλής τόνισε επίσης πως οι αποφάσεις αυτές είναι στο πλαίσιο ικανοποίησης «του πρωταρχικού μας στόχου που είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η εμπιστοσύνη φέρνει τη συμμόρφωση και το πρώτο βήμα θεωρούμε ότι πρέπει να το κάνουμε εμείς σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των δικών μας υποχρεώσεων. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου