Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Επιστολή υιού Καψάσκη στους Financial Times: Σταματήστε την προβολή Βαρουφάκη

"Κόφτε την πλάκα με την προβολή του Βαρουφάκη!"
Επιστολή στους Financial Times με αίτημα να σταματήσει η εφημερίδα η προώθηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, απέστειλε ο Στέφανος Καψάσκης, γιος του ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας.
Στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εκφράζει το παραπάνω αίτημα:

 Γράφει ο Στέφανος Καψάσκης:


«Κύριε, ως αναγνώστης επί μακρόν των Financial Times, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς, δύο φορές σε τρεις ημέρες, αρθρογράφοι των Financial Times θεώρησαν πρέπον να προωθήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη δουλειά του (ο Martin Wolf στο ‘Summer books, Life &Arts’ στις 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο ‘Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα στο πώς να διαπραγματευθεί το Grexit’ στις 26 Ιουνίου 2017).
Όσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να βιώσουμε την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα, ένα εξάμηνο παιχνίδι ‘κοκορομαχίας’) και ακόμα αναγκαζόμαστε να ζήσουμε με τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πως υπερβαίνει τα 85 δισ. ευρώ ή το 46% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau ρίχνουν αλάτι στην πληγή με το να διατηρούν τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής του, της οποίας η εξάμηνη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά ένα μόνο (ακριβό) κεφάλαιο».


Η επιστολή του κ. Καψάσκη σχολιάστηκε από πλήθος αναγνωστών της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου