Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πωλητήριο στο ξενοδοχείο King George βάζει η Eurobank

Πωλητήριο στο King George βάζει η Εurobank όπως φαίνεται από σημερινή καταχώρησή της σε εφημερίδα. Συγκεκριμένα η Τράπεζα Eurobank Ergasias ανακοινώνει την έναρξη διαδικασίας πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της, επί του οποίου σήμερα λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων «King George».
Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στο
κέντρο της Αθήνας απέναντι από την πλατεία Συντάγματος  ( Οδός Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3), έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ. και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα, ενώ είναι δυναμικότητας 102 δωματίων. Αυτή τη στιγμή το κτήριο είναι μισθωμένο στην εταιρεία Λάμψα Α.Ε.
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 12 Ιουνίου ενώ στην παρούσα φάση η διαδικασία δεν είναι δεσμευτική ούτε για τον ενδιαφερόμενο ούτε για την Τράπεζα.
Η τελευταία μάλιστα δηλώνει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να την ολοκληρώσει.

Να υπενθυμίσουμε η συμφωνία μεταξύ Eurobank-Λάμψα η οποία οριστικοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 με έναρξη από τις αρχές του 2013, προέβλεπε μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 10 ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο πενταετίες και με δικαίωμα εξαγοράς, εφόσον η τράπεζα αποφασίσει να προβεί σε πώληση.
Την διαχείριση του Ξενοδοχείου είχε αναλάβει η Starwood η οποία επίσης διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κατά συνέπεια μετά την συμφωνία εξαγοράς έναντι 13,6 δισ. δολαρίων δολαρίων από τον όμιλο Marriott, η διαχείριση έχει περάσει στην τελευταία.
Εκπρόσωποι της εταιρείας Λάμψα, σε επικοινωνία που είχε το Insider.gr, δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την ανακοίνωση εξαγοράς ή την σύμβαση παραχώρησης διευκρινίζοντας πως το θέμα αφορά την Τράπεζα.

King George: Μια ιστορία 80 ετών
Το αστικό και αριστοκρατικό «King George» οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 όταν κατεδαφίστηκε το παλιό διώροφο σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη στην οδό Γεωργίου Α΄, το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα στη «Μεγάλη Βρετανία»,, συμφερόντων του επιχειρηματία Καλκάνη.
Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1936, ενώ λειτούργησε και ως παλάτι!
Στο κτίριο έγιναν διάφορες παρεμβάσεις έως και το 1958, οπότε προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι.
 Έκτοτε μετατράπηκε σε αγαπημένο προορισμό διεθνών προσωπικοτήτων από το χώρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.

Η δόξα του διήρκεσε μέχρι τη δεκαετία του 1980.
 Συγκεκριμένα το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ξενοδοχεία της Ελλάδος και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης.
 Μετά την εξαγορά της από την EFG Eurobank οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν, το 2001, σύμβαση για την ανακαίνιση, εκμίσθωση και διαχείρισή του με τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια.
Το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 31 Μαΐου 2004, μετά την πλήρη ανακαίνιση των 120 δωματίων και σουιτών, των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων, τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, κέντρου Thalasso spa και του εστιατορίου Tudor Hall.

Οι εργασίες στοίχισαν 17,7 εκατ. ευρώ, επένδυση που ήταν απολύτως δικαιολογημένη από την ευφορία που είχαν δημιουργήσει στον τουριστικό κλάδο οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το ξενοδοχείο έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει πλήθος διακρίσεων: είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα μεταξύ των 100 Top ξενοδοχείων στην Ευρώπη που βραβεύτηκε από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller Αμερικής στα Readers Choice Awards 2006 και 2007, καθώς επίσης έχει τιμηθεί στην 2005 Hot list και στην 2007 & 2008 Gold list και ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο στο περιοδικό Travel + Leisure 2009.

Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου