Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βραζιλία

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Βραζιλία: Έβαλαν φωτιά σε υπουργείο
Σύμφωνα με το GloboNew, οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αρκετά κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, ενώ έβαλαν φωτιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο
κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα.

 Η κατάσταση, όμως, βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου.
Σύμφωνα με το GloboNew, οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αρκετά κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, ενώ έβαλαν φωτιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια για την προστασία δημόσιων κτιρίων, όμως δεν κατέστη δυνατό να καταλαγιάσουν το μίσος του κόσμου για έναν ακόμα πρόεδρο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς ή συγκάλυψης επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Αυτήν την στιγμή ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

Οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Τέμερ πολλαπλασιάζονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια ηχογραφημένη συνομιλία του με έναν επιχειρηματία στον οποίο φέρεται να δίνει το «πράσινο φως» για να δωροδοκηθεί ένας μάρτυρας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος πάντως απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά του, μολονότι έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου