Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Αποκάλυψη: Ο Παπαδήμος αρνήθηκε να περάσει κρατική περιουσία σε ταμείο υπό ξένη εποπτεία, αλλά ο Τσίπρας το δέχτηκε

Σε μια αποκαλυπτική ανάρτηση προχώρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας για το Λουκά Παπαδήμο όταν εκείνος ήταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.
Τότε, ο κ. Παπαδήμος απέτρεψε το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από τα ευρώ, μην κάνοντας ταυτόχρονα αποδεκτή τη
μεταφορά της κρατικής περιουσίας σε ταμείο υπό ξένη εποπτεία όπως έκανε δεκτό το 2015 ο Αλέξης Τσίρπας.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τσιόδρα*:
Eίχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Λουκά Παπαδήμο για πέντε μήνες. Του ζητήθηκε να αναλάβει επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, έντονης αβεβαιότητας και με τον Σόιμπλε να εργάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη πιστεύοντας πως αντί να δοθούν άλλα 120 δισ. για την Ελλάδα και να γίνει κούρεμα χρέους, είναι καλύτερα η χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Από τα 120 δισ. τα 50 πρότεινε να δοθούν στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ και τα υπόλοιπα 70 δισ. στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αυτό το σχέδιο βρισκόταν μπροστά σε κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία και να μείνει στην ευρωζώνη (ο κ.Τσίπρας παρότι ήταν ενήμερος από τότε, δηλώνει ότι το κατάλαβε το 2015).
Ο Λουκάς Παπαδήμος δούλεψε νυχθημερόν για να αποτρέψει τα αρνητικά σενάρια. Πολύ καλός γνώστης του διεθνούς περιβάλλοντος κι εξωπραγματικά σοβαρός για τα ελληνικά δεδομένα.
Με κατάλληλες συμμαχίες και σε στενή συνεργασία με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατάφερε να ακυρώσει τα σχέδια και να ψηφιστεί το δεύτερο πρόγραμμα, πετυχαίνοντας πέραν του μεγαλύτερου κουρέματος χρέους στην ιστορία, περίοδο χάριτος, επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων.
Αρνήθηκε τη μεταφορά της κρατικής περιουσίας σε ταμείο υπό ξένη εποπτεία όπως ζητούσαν επίμονα και πέτυχαν με την εθνικά περήφανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πέτυχε να μην περάσει η θέση του ΔΝΤ για περικοπή του 13ου-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίμονα ζητούσαν.

Κι όλα αυτά με τις πλατείες να γεμίζουν από εκείνους που ξεσήκωναν τον κόσμο υποσχόμενοι ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα διέγραφαν το χρέος.
 Εκείνοι ήταν περήφανοι πατριώτες και οι άλλοι δωσίλογοι, προδότες, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι.
 Για χούντα μιλούσαν, για Γουδή και κρεμάλες.
 Κι ας είχε λάβει ψήφος εμπιστοσύνης η κυβέρνηση από 255 βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων λοιδορούμενη και προπηλακιζόμενη, ψήφιζε μέτρα για να μην οδηγηθούμε σε χρεοκοπία, παρότι οι περισσότεροι ήξεραν ότι δεν θα εκλεγούν ξανά. Ότι θα καταστρέφονταν πολιτικά.

Ο Παπαδήμος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως είχε υποσχεθεί, παραιτήθηκε παρότι ο Γιώργος Παπανδρέου (ο οποίος είχε στηρίξει χωρίς αστερίσκους την κυβέρνηση), πίστευε ότι έπρεπε να μείνει για κάποιους μήνες ακόμη, ώστε να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Η χώρα πήγε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους.

Όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι βρήκαν εύκολο δρόμο να χτίσουν πολιτικές καριέρες. Βρίζοντας, λοιδορώντας, προπηλακίζοντας βγήκαν από το περιθώριο. Πάνω και κάτω πλατεία μαζί. Με συνθήματα μίσους, ακραίο διχασμό, στοχοποίηση ανθρώπων.
Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν οι μεν (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) στην εξουσία και οι δε (Χρυσή Αυγή) στη Βουλή.

Όσο για τη χώρα;
Πλήρωσε την επένδυση σε απάτες κι αυταπάτες, με δύο νέα μνημόνια και πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση. Από την προηγούμενη περίοδο όμως έμεινε το μίσος.
Αυτό δεν έσβησε επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλαν στο συρτάρι τα «τομαχόουκ του πολέμου» και φόρεσαν τα κοστούμια και τις τουαλέτες της εξουσίας.
Συνεχίζει να σιγοκαίει. Εκφράζεται όχι μόνο από περιθωριακούς του διαδικτύου και τζιχαντιστές αρθρογράφους αλλά και υπουργούς,
Αυτό το μίσος οπλίζει το χέρι των δολοφόνων. Αυτό δημιουργεί το πολιτικό υπόστρωμα για πράξεις βίας. Γι' αυτό η φραστική καταδίκη δεν αρκεί.
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο αστυνομικούς. Η χωρά έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους.

*Δημήτρης Τσιόδρας: εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και δημοσιογράφος ...

απο το athensvoice.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου