Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δέσμευσαν την περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου οι δικαστικές αρχές

Εν αναμονή εξελίξεων στις έρευνες από το άνοιγμα λογαριασμών και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται με τον πρώην υπουργό, από τις ελβετικές αρχές.
Σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από την
Εισαγγελία Διαφθοράς για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το πόθεν έσχες των περιουσιακών του στοιχείων.

Η δέσμευση ακίνητης και κινητής περιουσίας για τον Γιάννο Παπαντωνίου ( η κατοικία του στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας αλλά και λογαριασμοί του σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) έγινε με βούλευμα που εκδόθηκε μετά από αίτημα της νέας προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, που έχει και την ευθύνη των ερευνών για τον πρώην υπουργό. ( εξοπλιστικά, περιουσιακά στοιχεία, λογαριασμοί).
Πριν οι δικαστικές αρχές φθάσουν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννου Παπαντωνίου η Εισαγγελία Διαφθοράς με εντολή της επικεφαλής της Ελένης Τουλουπάκη είχε προχωρήσει και σε κατ΄οίκον έρευνες στην κατοικία αλλά και το γραφείο του πρώην υπουργού στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται, μετά και την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που έγινε πρόσφατα και με πρωτοβουλία της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα.

Η ανακρίτρια χειρίζεται τους φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπεγράφησαν επί ημερών Παπαντωνίου ( όπως οι φρεγάτες και άλλα), ενώ σημαντική ώθηση στις έρευνες των ελληνικών δικαστικών αρχών προσέδωσε πριν από δύο μήνες η ενημέρωση των ελβετικών αρχών, ότι εντόπισαν δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως απεστάλη αίτημα δικαστικής συνδρομής από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ως σήμερα οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Η απάντηση των ελβετικών αρχών, κρίνεται, ως εξαιρετικά σημαντική για τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου ενώ παράλληλα ερευνώνται και οι λογαριασμοί της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί, τυχαία, στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

απο το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου