Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βίκος: Ταράζει τα νερά με νέα εξαγορά

Όταν ο Πέτρος Σεπετάς, ο σημερινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βίκος Α.Ε., έπαιρνε την απόφαση να μην ασχοληθεί με την παραδοσιακή δραστηριότητα της οικογένειας στην επιπλοποιία αλλά να δει την ευκαιρία που ανοίγονταν στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, σίγουρα δεν θα περίμενε ότι η εταιρεία που δημιούργησε θα έφτανε τόσο μακριά.
Με τρεις μονάδες στον Νομό Ιωαννίνων (νερό, αναψυκτικά και συσκευασία), την πρώτη θέση στη
αγορά του εμφιαλωμένου νερού για περισσότερο από δέκα χρόνια προχωράει στην επόμενη μέρα που έχει μία εξαγορά στην Κορινθία και μία επένδυση που πολλαπλασιάζει την δυναμικότητα στην εμφιάλωση νερού.



Συγκεκριμένα η Βίκος εξαγόρασε πρόσφατα το 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική, η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό “ Υάς” και το επιτραπέζιο νερό “Ίρις”.
 Στόχος της Βίκος ΑΕ είναι μέσα στην επόμενη διετία να αποκτήσει το 100% της Νατούρα Εμφιαλωτική.
Με την κίνηση αυτή μέσω της οποίας απέκτησε παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Νότια Ελλάδα η ηπειρωτική βιομηχανία στοχεύει στην καλύτερη εκπροσώπηση του ομίλου στην αγορά της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το μερίδιο αγοράς της Βίκος στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού κατέχει μερίδιο 21% και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στην πρώτη θέση. Πάντως, σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζουν και τα αναψυκτικά, καθώς οι πωλήσεις τους το πρώτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 70%.
Η Βίκος κατέχει στο σύνολο της αγοράς αναψυκτικών μερίδιο 2%, ενώ ειδικά στα προϊόντα cola το μερίδιό της βρίσκεται στο 1,8%.

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού πέρα από την εξαγορά η διοίκηση της Βίκος πολλαπλασιάζει την παραγωγή με νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Περίβλεπτου όπου έχουν εγκατασταθεί υπερσύχγρονες μηχανές με δυνατότητα εμφιάλωσης 81.000 φιαλών/ώρα.
«Οι νέες επενδύσεις έρχονται ως φυσική εξέλιξη και συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα μας, τόσο για το νερό όσο και για τα αναψυκτικά, η οποία δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής. 
Οι επενδύσεις αυτές είναι απόλυτα σύμφωνες με το επενδυτικό μοντέλο που πάντοτε ακολουθεί η Βίκος, δηλαδή τον συστηματικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας για να ανταποκρίνονται στα κορυφαία ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. 
Πρόκειται για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου, και δημιουργούν θέσεις εργασίας», υποστήριξε ο κ. Πέτρος Σεπετάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. 
Συνολικά στα 25 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας έχει υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις άνω των 125 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 25 την τρέχουσα χρήση.

Όπως ανέφερε και ο κ. Σεπετάς μέρος των επενδύσεων αφορούν και τα αναψυκτικά όπου η Βίκος έχει εισέλθει τα τρία τελευταία χρόνια. Η ηπειρωτική εταιρεία κατέχει στο σύνολο της αγοράς αναψυκτικών μερίδιο 2%, ενώ ειδικά στα προϊόντα cola το μερίδιό της βρίσκεται στο 1,8% ενώ οι οι πωλήσεις τους το πρώτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 70%.
Η εταιρεία προχωρά επίσης μες στο 2017 και στην παραγωγή νέων προϊόντων, στην κατεύθυνση -και αυτή- των ολιγοθερμιδικών αναψυκτικών. Μετά την τοποθέτηση στην αγορά της Βίκος Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, η εταιρεία θα λανσάρει επίσης πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Το 2016 έκλεισε για την “Βίκος” με τζίρο 67,5 εκατ. ευρώ (από 64,23 εκατ. ευρώ το 2015) και κέρδη περίπου 13 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 εκτιμάται ότι θα κλείσει με αύξηση των πωλήσεων κατά 4%-5%. 
Το πρώτο τρίμηνο πάντως του 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 10,55%.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου