Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις! - Μεγάλη ανατροπή στον χώρο της Παιδείας

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι σύντομα σχεδιάζει την αναβάθμιση των τάξεων στο λύκειο γεγονός το οποιο θα οδηγήσει στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων.
«Η Παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης» είπε ο πρωθυπουργός. 
Ανακοίνωσε ότι και φέτος τον
Σεπτέμβριο θα αρχίσουν κανονικά τα σχολεία με όλα τα βιβλία και επάρκεια διδακτικού προσωπικού.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «Δεν θα υπάρχει κανένα παιδί από 4 ετών και άνω στη χώρα που θα μένει εκτός προσχολικής εκπαίδευσης και από τον Σεπτέμβρη εντάσσονται στα ολοήμερα 830 μονάδες, 10.000 μαθητές από μονοθέσια, 2θέσια, 3θέσια σχολεία».
 Πρόσθεσε ότι στόχος πλέον είναι να μην υπερβαίνουν τους 22 οι μαθητές σε κάθε τάξη. Είπε ακόμα ότι επεκτείνεται το δίκτυο των σχολικών βιβλιοθηκών και πως «Η μεγαλύτερη αλλαγή που επιδιώκουμε στη β’βάθμια είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Η μαθησιακή διαδικασία να γίνεται στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια».
Για τα ειδικά σχολεία ο πρωθυπουργός είπε: «Φέτος ανοίξαμε 23 νέα ειδικά σχολεία. Θα ανοίξουν άλλα 11 τη νέα χρονιά. Τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης θα σχολάνε 1.15 και όχι 12.25 όπως μέχρι σήμερα. Θα δίνεται πλέον πρόσβαση παιδιών ΑμΕΑ και στην επαγγελματική εκπαίδευση, με ειδικά σχολεία. Στόχος να συνεχίσουμε τον Σεπτέμβριο με 3.000 μαθητές το πρόγραμμα μαθητείας και επιδοτούμενης εργασίας».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι σχεδιάζεται αναβάθμιση των 2 τελευταίων τάξεων λυκείου, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων.
 «Αυτό σημαίνει λιγότερα μαθήματα, με περισσότερες ώρες και έμφαση στην σχολική ζωή», είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: «Στην γ’βάθμια εκπαίδευση λύνουμε ένα σημαντικό θέμα: αναγνωρίζουμε τα 5ετή προγράμματα σπουδών ως πτυχία μάστερ. Προχωράμε και σε διαδικασία ουσιαστικής αναβάθμισης των Ανώτατων ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ Αθήνας & Πειραιά θέλουμε μετά από διαδικασίες αξιολόγησης να δημιουργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 
Θα δημιουργηθούν δομές που θα δίνουν διπλώματα επαγγελματικών προσόντων σε τελειόφοιτους επαγγελματικών λυκείων. Σύντομα φέρνουμε νομοσχέδιο που θα δίνει δυνατότητα δωρεάν μεταπτυχιακών σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες».
απο το pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου