Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Μέχρι 80% η μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα λόγω ΟΑΣΘ

Σε απόγνωση οι έμποροι

 Απογοητευμένοι είναι έμποροι της Θεσσαλονίκης από την συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αφού η Θεσσαλονίκη παραμένει για 2η εβδομάδα χωρίς αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης κάνει λόγο για “κατάρρευση” της αγοράς. “ Δεν κουνιέται φύλλο.
Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας κορυφώθηκε το πρόβλημα” αναφέρει χαρακτηριστικά στο
www.praktoreio-macedonia.gr o κ. Φιλιππίδης. “Ο τζίρος χάθηκε”.

“Είναι σαν να μας κλείνουν τα μαγαζιά” συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης. “Οι μόνοι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι κάτοικοι της περιοχής”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει ότι οι έμποροι “δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε μία τόσο δύσκολη εποχή γιατί πρέπει να δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα που επιτείνει την οικονομική δυσπραγία”.
 Ο κ. Φιλιππίδης διευκρινίζει πως για την κάθετη πτώση της αγοραστικής κίνησης φταίει πρωτίστως το γεγονός ότι ¨ο κόσμος δεν έχει χρήματα, φυσικά δεν φταίνε μόνο οι κινητοποιήσεις.
Αλλά τα καταστήματα από την περασμένη εβδομάδα καταρρέουν”.

“Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε λύση” συνεχίζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ” αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ούτε τους εμπόρους ούτε το επιβατικό κοινό ενδιαφέρει ποιος τελικά ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Εκείνο που απασχολεί τον κόσμο είναι να έχει λεωφορεία να μπορεί να μετακινείται”.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εκπροσώπων του ΕΣΘ, η μείωση του τζίρου στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, κυμαίνεται από 50% έως και 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου