Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Έριχ Σμιτ Έενμπομ: Η τουρκική MIT έχει εντολή από τον Ερντογάν να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα

Ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, σε συνέντευξή του στη REAL NEWS και στον Παντελή Βαλασσόπουλο έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ ισχυρίστηκε μιλώντας στην
εφημερίδα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να αποσταθεροποιήσουν χώρες όπως η Ελλάδα.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης παρακολουθεί και καταγράφει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται ίσως το πιο έγκυρο στον κόσμο που ασχολείται ειδικά με τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ είναι αναλυτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, στον οποίο προσφεύγουν πάντοτε τα γερμανικά και διεθνή MME για θέματα που αφορούν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών.
«Εδώ και καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να αυξήσουν τη δραστηριότητα τους καθώς μακρόπνοος στόχος του είναι μια Τουρκία που δεν θα περιορίζεται στα σημερινά της σύνορα», λέει ο Έενμπομ στη REAL NEWS και συνεχίζει:
«Υπήρξαν και τουρκικές εφημερίδες που δημοσίευσαν χάρτες με τα σχέδια αυτά, στα οποία μπορούσαμε να δούμε μια μεγάλη Τουρκία, όπου μεταξύ άλλων – περιλαμβάνονται εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας.
»Δεν πρόκειται στην ουσία για κενές απειλές της Τουρκίας αλλά για ένα είδος πολέμου.
»Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής.
»Είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου. Και πάντοτε στον υβριδικό αυτό πόλεμο γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μειονότητες. Και ένα μέρος των μειονοτήτων αυτών να εξοπλισθεί με όπλα.
»Αυτό το ζούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνον στην Ελλάδα, όπου η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις μειονότητες ειδικά σε χώρες όπου υπάρχει αυξημένη τουρκική παρουσία, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία.
»Η δράση αυτή ξεκινά από παρακολούθηση και εξολόθρευση αντιπολιτευτικών φωνών.
»Βεβαίως ο μεγάλος εχθρός είναι το ΡΚΚ από το 2013 και οι Τούρκοι εκείνοι που πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες της πλατείας Γκεζίν, ενώ το τελευταίο διάστημα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στους εχθρούς περιλαμβάνονται και οι γκιουλενιστές.
»Χρησιμοποιούν απειλητικές επιστολές εκφοβίζουν με δολοφονίες ενώ υπάρχουν μαζικές παρακολουθήσεις εκείνων τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί πως βρίσκονται κοντά στο κίνημα του Γκιουλέν».
O Έριχ Σμιτ Έενμπομ θεωρεί ότι αυτές οι κινήσεις των Τούρκων απειλούν την εσωτερική ειρήνη σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Ερντογάν έχει έναν στόχο. Ο στόχος αυτός είναι μέχρι το 2023 να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ένα ισλαμικό καθεστώς το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, αλλά θα λειτουργεί ως μοντέλο και για άλλες αραβικές χώρες.
»Στόχος επίσης είναι να δημιουργηθούν στην Ευρώπη θύλακες αυτού του ισλαμικού κράτους και να χρησιμοποιηθούν οι Τούρκοι της Ευρώπης ως όργανα αυτού του τουρκικού ισλαμικού κράτους».
Οι τουρκικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ως πράκτορές τους ένα ευρύ φάσμα ατόμων. «Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 Τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία είναι πράκτορες της MIT».
Από εκεί και πέρα, συνεχίζει ο Έενμπομ, υπάρχει ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες η MIT χρησιμοποιεί ως βιτρίνα. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ιμάμηδες οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους Τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες για αυτούς κατευθείαν στην Άγκυρα.
«Κατάσκοποι βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις.
»Οι γερμανικές Αρχές υπολογίζουν πως τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία δρουν συνολικά περίπου 800 Τούρκοι πράκτορες δηλαδή το 10% του συνολικού προσωπικού της ΜIT.
»Οι 400 από αυτούς δρουν στη Γερμανία, ενώ γύρω στους 50 στην Ελβετία, αυτή τη μικρή χώρα, που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία, καθώς σε αυτή την ουδέτερη χώρα το ΡΚΚ δρα νόμιμα».
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι σύγχρονες χρησιμοποιούνται πιο εξελιγμένα μέσα τεχνολογίας αλλά έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: η δράση τους είναι πολύ επιθετική, σημειώνει ο Έενμπομ.
«Η MIT είναι μια πολύ επιθετική μυστική υπηρεσία.
»Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν συχνά ως μέσο δράσης τους τις δολοφονίες και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ευρώπη, κυρίως με δολοφονίες Κούρδων ακτιβιστών.
»Η MIT είναι μια πολύ επαγγελματική μυστική υπηρεσία, που ως ιδεολογία της έχει τον νεο-οθωμανισμό. Και αυτό όχι σήμερα, αλλά από τη δεκαετία του 1990».
Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Έενμπομ έθεσε το ερώτημα «μήπως γνωρίζετε τι τύπου όπλα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο τζαμί της Ξάνθης; Σας ερωτώ γιατί υπάρχουν πολύ έγκυρες πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα η ΜIT έχει εξοπλίσει τους πράκτορές της σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα τσεχικά πιστόλια, τύπου Scorpion»…
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου