Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Καλογήρου: Στον επιχειρηματία Σάμι Φάις περνά η μεγάλη επιχείρηση υποδημάτων

Στον εμπορικό όμιλο του επιχειρηματία Σάμι Φάις περνά η γνωστή αλυσίδα υποδημάτων Καλογήρου σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Ο μη εισηγμένος αλλά εξαιρετικά έμπειρος εμπορικός όμιλος του
επιχειρηματία Σάμι Φάις, διαθέτει συμφωνία MoU με τις πιστώτριες τράπεζες της αλυσίδας και βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα βρει σε όλα και με την οικογένεια Λεμονή στην οποία ανήκει η εταιρεία Καλογήρου.
 
Έτσι αλλάζουν τα δεδομένα για την διάσωση της αλυσίδας που μέχρι πριν λίγες μέρες έμοιαζε να ναυαγεί.
Η Καλογήρου έφθασε ένα βήμα πριν το οριακό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών, οικογένειας Λεμονή και επενδυτών.
Πλέον όμως το σχέδιο διάσωσης επανέρχεται στο τραπέζι με ορίζοντα κατάληξης εντός δεκαπενθημέρου.
Ήδη αυτές τις μέρες γίνεται εντατική επεξεργασία τόσο των δυνατοτήτων απομείωσης των χρεών της Καλογήρου, όσο και του βέλτιστου business plan αναδιάρθρωσης της αλυσίδας.
Εφόσον συμφωνηθεί βιώσιμο σχέδιο, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει κι ένας ακόμη εμπορικός σχηματισμός, αυτός των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελακάκης, Α. Σγουμπόπουλος), οι οποίοι προτίθενται να συνεπικουρήσουν με κεφάλαια, εμπορικό εκτόπισμα και τεχνογνωσία στο όλο σχέδιο διάσωσης.
Προς το παρόν η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όμως η προφανής μετατόπιση όλων των πλευρών και η εκδήλωση διάθεσης να βρεθεί λύση για μια αιωνόβια ελληνική εμπορική αλυσίδα, που διαθέτει ένα «μοναδικό λιανικό DNA» φέρνει πιο κοντά τη συμφωνία.
Είναι γνωστό ότι η αλυσίδα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. 

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015, ο όμιλος Λεμονή είχε δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 61,6 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 27,8 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 55,218 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της στα 10 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος συρρίκνωσε την εμπορική του θέση περαιτέρω φθάνοντας να ελέγχει δίκτυο 32 σημείων, και παρουσίασε νέα μείωση τζίρου το 2016, στα 43 εκατ. ευρώ

Το ύψος του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης για την εταιρία κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στο επίπεδο των 17-18 εκατ. ευρώ.

απο το ependitislive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου