Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Καταργούνται τα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων - Τι αλλάζει

Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.
Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει το
moneyonline.gr, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των καταστημάτων.

Οι στόχοι έως το 2018
Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.
Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.
Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.
Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου