Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Βόμβα του Τσοβόλα με στοιχεία:Ο Σημίτης υπερχρέωσε την Ελλάδα(αναλυτικός πίνακας) -Μήνυμα του Γιάννου στον Σημίτη

Βόμβα για τα έως σήμερα λεγόμενα περί υπερχρέωσης της χώρας αποτελεί το ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας
Ο πρώην υπουργός οικονομικών παραθέτει στοιχεία από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι
το " άλμα " στα χρέη του κράτους έγινε επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη παρά τον "μύθο" ότι οι παροχές μέχρι το 1989 εκτίναξαν το χρέος.

Δείτε τι γράφει ο Δημήτρης Τσοβόλας

Πιο κάτω παραθέτω τον πίνακα 6.1 με τίτλο “Σύνθεση Χρέους Κεντρικής Διοίκησης (ποσά σε δισεκ. δρχ)” των ετών από 1987 έως και 1997. Είναι απολογιστικά (οριστικά στοιχεία). 
Ο πίνακας αυτός της εξέλιξης του χρέους περιλαμβάνεται στην Εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού έτους 1998 (Κυβέρνηση του κ. Σημίτη), (σελίδα 180) η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους:Από τον πίνακα αυτό προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι είναι αναληθές και σκόπιμο, αυτό που επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989, λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον Ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989. 

Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο Α.Ε.Π. και σε απόλυτους αριθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π. 

Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π.

Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π. 

Σήμερα δε, παρά τα σκληρά μνημόνια ανέρχεται στο ποσό των 364 δισ. ευρώ  ή σε ποσοστό 180% του Α.Ε.Π..
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
                                Αθήνα, 25-1-2016
                             Δημήτριος Τσοβόλας

πηγή:PrettyLife.gr

Μήνυμα του Γιάννου στον Σημίτη: Εγώ θα σε πάρω μαζί μου στην Κόλαση

Σύμφωνα με
αξιόπιστες πηγές, στις οποίες το «ΠΑΡΟΝ» έχει εμπιστοσύνη, ο Γιάννος Παπαντωνίου –ο οποίος έχει ήδη τρεις καταδίκες για το «πόθεν έσχες» του που κρίθηκε ψευδές από τη Δικαιοσύνη και του έχουν επιβληθεί ποινές που φθάνουν συνολικά τα 11 χρόνια (4+4+3)– έχει ειδοποιήσει ήδη τον πρώην πρωθυπουργό του, στις κυβερνήσεις του οποίου πέρασε από… παραγωγικά υπουργεία, ότι θέλει πλήρη κάλυψη. Και μάλιστα του κατέστησε σαφές ότι…

 – Εγώ δεν είμαι Άκης…
Το τι εννοεί είναι από τα ευκόλως εννοούμενα. Σε απλή γλώσσα, δεν θα πάω άκλαυτος, θα σας πάρω όλους μαζί μου… Λέει πολλά και μόνο το ότι, ύστερα από πολλά χρόνια αποχής από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο Σημίτης βγήκε στον ΣΚΑΪ για να ζητήσει εκλογές, και μάλιστα σε ένα προσυμφωνημένο σκηνικό, ώστε να μην του υποβληθούν καυτές, επικίνδυνες ερωτήσεις για τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην Αγορά και στα νοικοκυριά. 
Και όλοι μετά το τέλος της συνέντευξης διερωτήθηκαν για ποιον λόγο την έδωσε ο πρωθυπουργός της οκταετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι… μίζες έπεφταν σαν πολυβόλο. 
Αρκετοί, μάλιστα, είπαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της στιγμής που θέλησε να παρέμβει ο Σημίτης.
 Η απάντηση είναι ότι ο Σημίτης τρέμει πως οι δικαστικές εκκρεμότητες θα αγγίξουν και τον ίδιο, γιατί προφανώς ξέρει πολλά για το πάρτι που γινόταν επί των ημερών του.

Και μία από τις πολλές αποδείξεις είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που δεν αποφάσιζε μόνος του για τις αγορές πολεμικού υλικού.

Πολλά τα… μέτωπα που έχει ο Παπαντωνίου. Ένα από αυτά είναι τα ψευδή «πόθεν έσχες», για τα οποία το δικαστήριο περιορίστηκε να ελέγξει αν τα στοιχεία ήταν αληθή και από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. 
Και για αυτό έχει… φάει 11 χρόνια φυλακή.

Τον καλύπτουν…

Κάνει εντύπωση, όμως, το ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη δεν έχει διερευνήσει από πού προέρχονται τα χρήματα –πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ– που καταγράφονται στα «πόθεν έσχες» του.

Αν είναι προϊόν νόμιμων δραστηριοτήτων και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Πού τα βρήκε; Στην… πιάτσα γίνεται λόγος για «μαύρο» χρήμα – αδίκημα που δεν παραγράφεται. Και δεν είναι μόνο «προϊόν» από τα εξοπλιστικά, που τα χειριζόταν ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι και από άλλες δραστηριότητες, ακόμη και με την ευκαιρία της ένταξής μας στο ευρώ…

Νέες διώξεις…

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Γιάννο. Η ειδική ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται τους φακέλους των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, ζητάει να ασκηθούν νέες διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για μετά το 2002, μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας έτσι και την περίοδο του Παπαντωνίου. Αδικήματα που δεν καλύπτονται από την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη λίστα Λαγκάρντ

Τον Οκτώβριο του 2012, με τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, εντοπίστηκε λογαριασμός, ύψους 1.300.000 ευρώ, στην ελβετική τράπεζα HSBC στο όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Για την υπόθεση αυτή ο Γιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε πρωτόδικα, για το πλημμέλημα της «ψευδούς υποβολής “πόθεν έσχες”», σε χρηματικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

READ  ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!Αλληλέγγυος βιάστηκε από Σομαλό και νιώθει τύψεις που τον …απέλασαν...
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και οι ανακριτές δεν έχουν πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών της συζύγου του Παπαντωνίου προέρχονται, όπως η ίδια υποστηρίζει, από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροφή των παιδιών της.

Και νέοι λογαριασμοί!

Εξάλλου, οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν την Εισαγγελία Διαφθοράς ότι έχουν εντοπίσει δύο ακόμη λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου εκλέχθηκε το 1981 ευρωβουλευτής και στη συνέχεια βουλευτής σε όλες τις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το 2004. Διετέλεσε δε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Άμυνας και Οικονομίας, ενώ διαπραγματεύθηκε και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου