Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αγ. Πετρούπολη: 11 οι νεκροί από την επίθεση

Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ρωσικών αρχών, οι νεκροί, ενώ ακόμη 45 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και έπληξε συρμό ο οποίος κινείτο μεταξύ των
σταθμών Πλατεία Σενάγια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

 Πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε βομβιστής - καμικάζι ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία και φέρεται να συνδεόταν με ριζοσπάστες ισλαμιστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
 Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές αυτές, οι αρχές έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του καμικάζι, ενός 23χρονου.
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε αργά τον βράδυ το σημείο της έκρηξης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
 Ο κ. Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται.
 Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο Facebook,χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση.

 Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άρχισε επισήμως έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια», δείχνοντας προς τα πού προσανατολίζονται οι ρωσικές αρχές σε σχέση με τα αίτια της έκρηξης, χωρίς πάντως να έχουν αποκλειστεί και άλλα σενάρια.
 Η ρωσική αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε επίσης ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στον σταθμό Βοστανίγια του μετρό.

 Σε τριήμερο πένθος, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, κήρυξε την Αγία Πετρούπολη ο κυβερνήτης της.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου