Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σε ποιους καταθέτες δίνουν «bonus» οι τράπεζες


Ευχάριστα νέα για Καταθέσεις: Σε ποιους καταθέτες δίνουν bonus οι τράπεζες
Εναλλακτικές τακτικές υιοθετούν οι τράπεζες, προκειμένου να προσελκύσουν νέα πελατεία στην αγορά των προθεσμιακών καταθέσεων, «χρωματίζοντας» τις ανάγκες των αποταμιευτών όχι μόνο από πλευράς επιτοκίου αλλά σε ένα συνολικό πακέτο «ανταμοιβής».

Αναγνωρίζοντας και οι ίδιες οι τράπεζες ότι πλέον δεν μπορούν να προσελκύσουν το αποταμιευτικό κοινό με «δέλεαρ» τις
αποδόσεις (παραμένουν πολύ μικρές, αν και υψηλότερες των καταθέσεων ταμιευτηρίου), αναδιοργανώθηκαν, προσαρμόστηκαν και στράφηκαν σε εναλλακτικές μορφές «αποδόσεων».
Ετσι, υιοθετήθηκαν τα προγράμματα επιβράβευσης. Ο καταθέτης δεσμεύει τα χρήματά του σε μια κατάθεση προθεσμίας, λαμβάνει υψηλότερη απόδοση από ό,τι σε άλλους λογαριασμούς καταθέσεων και παράλληλα ανταμείβεται σε νέες αγορές του, από επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα αντίστοιχα προγράμματα.
Σε μέσα επίπεδα, οι καταθέσεις προθεσμίας δίνουν αποδόσεις της τάξεως του 0,7% (μεσοσταθμικά), που φτάνει το 1,2% για νέο χρήμα που προέρχεται από μετρητά ή από το εξωτερικό ή από ρευστοποιήσεις ξένων αμοιβαίων κεφαλαίων.
Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, οι τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank έφτιαξαν τα δικά τους ελκυστικά προγράμματα. Οσο για την Εθνική Τράπεζα, δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταμοιβής, εφαρμόζει όμως το πρόγραμμα Go4more (στο οποίο συνδέονται όλες οι προθεσμιακές της καταθέσεις), δίνοντας πόντους επιβράβευσης στις κάρτες των πελατών της, για τη συνολικότερη σχέση με την Τράπεζα.
Αναλυτικότερα, το Εuro2day.gr μίλησε με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα προθεσμιακής κατάθεσης με ανταμοιβή, οι οποίοι δίνουν το στίγμα της νέας τάσης.

«Προθεσμιακή κάθε μέρα» και «Επιστροφή» από τη Eurobank

Οπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής retail banking της Eurobank, κύριος Iάκωβος Γιαννακλής:

«Είναι γνωστό ότι πλέον έχουμε περάσει σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ να βρίσκεται στο 0%. Την ώρα που ισχυρές τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν καθιερώσει ακόμα και αρνητικές αποδόσεις, οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να ενισχύουν τις αποδόσεις των αποταμιεύσεων των πελατών τους με προγράμματα επιβράβευσης όπως το πρόγραμμα «Επιστροφή» που προσφέρει η Eurobank.
Με το πρόγραμμα αυτό ανταμείβει τους πελάτες που εμπιστεύονται τα χρήματά τους στην τράπεζα με επιπλέον κίνητρο, με τη μορφή επιστροφής μετρητών για επόμενες αγορές με χρήση της κάρτας τους. Μέσα από το πρόγραμμα «Επιστροφή» και συνδέοντας την κάρτα με την κατάθεση, στόχος της Τράπεζας είναι να ενισχύσει την κουλτούρα των πελατών της να συναλλάσσονται με ασφάλεια χωρίς φυσικό χρήμα, και τους επιβραβεύει γι’ αυτό.

Στη Eurobank διαθέτουμε προθεσμιακά προγράμματα που προσφέρουν πραγματικά ευρώ «Επιστροφής» ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης, ενώ παράλληλα προσφέρουμε και το πρόγραμμα “Προθεσμιακή Κάθε Μέρα”, που προσφέρει στους καταθέτες, εκτός από απόδοση, ένα επιπλέον όφελος 5% Επιστροφή στα καθημερινά τους έξοδα από αγορές σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.

Τα ευρώ επιστροφής από τις προθεσμιακές καταθέσεις προστίθενται στα ευρώ επιστροφής που συγκεντρώνουν από τις καθημερινές τους συναλλαγές με τις κάρτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις αγορές τους σε ένα ευρύ Δίκτυο εμπόρων είτε με μεγάλες εκπτώσεις είτε ακόμα και «δωρεάν», εφόσον το ποσό Επιστροφής καλύπτει τις αγορές τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξοικονομούν σημαντικά ποσά από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, «προστατεύοντας» ανάλογα τις αποταμιεύσεις τους.
Το πελατειακό κοινό έχει πλέον εξοικειωθεί με τις εν λόγω προσφορές και αντιλαμβάνεται το επιπλέον όφελος στη συνολική απόδοση των χρημάτων του. Όσο διατηρούνται τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, τόσο θα συνεχίσει να διευρύνεται η αποδοχή και η υιοθέτηση από τους πελάτες μας, προγραμμάτων που συνδέουν τη χρήση της κάρτας με τις καταθέσεις».

«Στα Μέτρα σου» από την Τράπεζα Πειραιώς

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
«Η Τράπεζα Πειραιώς επιβραβεύει τους καταθέτες της μέσω της Προθεσμιακής Κατάθεσης "Στα Μέτρα Σου", η οποία συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα επιβράβευσης yellow.

Η προθεσμιακή "Στα Μέτρα Σου" προσφέρει ευελιξία και κέρδος καθώς οι κάτοχοί της έχουν τη δυνατότητα να τη διαμορφώνουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες και να επωφελούνται, εφόσον το επιλέξουν, -πέρα των τόκων- με πολλαπλάσια yellows στο νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.

Με βάση το νέο αυτό πρόγραμμα, οι πελάτες συλλέγουν yellows εκτός από την προθεσμιακή τους κατάθεση και από πολλές άλλες καθημερινές τους συναλλαγές όπως αγορές και πληρωμές με τις κάρτες οι οποίες μετέχουν στο πρόγραμμα, πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας/ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής καθώς και από τη χρήση της winbankweb & mobilebanking.

Τα yellows που συγκεντρώνονται από τους πελάτες μπορούν να εξαργυρωθούν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος κατά τις αγορές των πελατών σε super market, καύσιμα, ένδυση, ηλεκτρονικά είδη, τηλεφωνία, ταξίδια κτλ., ή εναλλακτικά στην ανανεωμένη υπηρεσία προσφορών yellowday».

«Alpha Προθεσμιακή με Bonus» από την Alpha Bank

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Διευθύνσεως Kαταθετικών και Eπενδυτικών Προϊόντων 
Alpha Bank κ. Ιωάννης Ιωαννίδης εξηγεί:
«Τα τελευταία χρόνια, η διαρκής μείωση των επιτοκίων καταθέσεων δημιούργησε ολοένα και μεγαλύτερο προβληματισμό στους παραδοσιακούς καταθέτες αναφορικά με την αξιοποίηση και την απόδοση των κεφαλαίων τους, ιδιαίτερα στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Η Alpha Bank είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που δημιούργησε το 2013 την “Alpha Προθεσμιακή με Bonus”, στο πλαίσιο της ευρύτερης λογικής επιβραβεύσεως της Τραπέζης, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα “Bonus”, το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως στην ελληνική αγορά.

Η “Alpha Προθεσμιακή με Bonus” παρέχει ανταγωνιστικά επιτόκια με διάρκεια από έναν έως δώδεκα μήνες, με χαμηλό αρχικό κεφάλαιο καταθέσεως, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει χιλιάδες “Bonus” πόντους άμεσα διαθέσιμους προς εξαργύρωση, σε αγαθά και υπηρεσίες σε άνω των 4.000 εμπορικών καταστημάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
Το κέρδος για τον Πελάτη είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αυτό προκύπτει από την ανταπόκριση των πελατών μας στην “Alpha Προθεσμιακή με Bonus”. Εξαργυρώνοντας τους πόντους “Bonus”, o Πελάτης αποκτά χρήσιμα προϊόντα σημαντικής χρηματικής αξίας βάσει των προσωπικών καθημερινών αναγκών και επιθυμιών του. Προσθέτοντας στην αξία των προϊόντων, τους τόκους της Προθεσμιακής Καταθέσεως που του αναλογούν, ο κάθε Πελάτης μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι το τελικό του όφελος είναι ιδιαίτερα υψηλό!
Η “Alpha Προθεσμιακή με Bonus” είναι αυτό που υπόσχεται: “Μία Προθεσμιακή - Πολλαπλό Κέρδος”.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου