Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Στα μέσα Μαΐου η ανακοίνωση του πλειοδότη»για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μέλλιος και αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:


«Το γερμανικό fund με συμμετοχή Σαββίδη ήταν ένα από τα τρία σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το 67% των μετοχών στον ΟΛΘ. Ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη, δεδομένου ότι οι τρεις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά είναι μέσα στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διακίνησης κοντέινερ και αυτό μας ικανοποιεί γιατί αναδεικνύει την αξία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης».

Για την πληροφορία που διέρρευσε πως η κοινοπραξία του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε πρώτος την προσφορά: «Δεν ξέρω ακριβώς την ώρα που ο καθένας κατέθεσε πρώτος την προσφορά του. Αυτό μόνο ο σύμβουλος που παρέλαβε τις προσφορές στο Λονδίνο, η Morgan Stanley, το γνωρίζει και ανάλογα ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Σε εμάς γνωστοποιήθηκε απλά το τελικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, υπήρξε και ένας άλλος κολοσσός, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον, όμως, τελικά δεν κατέθεσε προσφορά. Σε ό,τι αφορά την ακριβή στιγμή που η καθεμιά εταιρεία κατέθεσε προσφορά δεν ξέρω και ό,τι πω θα είναι ανακριβές».

Για τη διαδικασία από εδώ και πέρα: «Οι φάκελοι θα μεταβούν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά. Εν συνεχεία σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση των μετοχών. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορεί να ακολουθήσει δεύτερος και τρίτος κύκλος βελτιωμένων προσφορών από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι τις 10-15 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τότε θα ανακοινωθεί ο πλειοδότης και το σχήμα, στο οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου