Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Απαγορευμένες ζώνες στη Σουηδία

Ο πρόεδρος της ένωσης ασθενοφόρων της Σουηδίας (βίντεο) ζήτησε την ασφάλεια του προσωπικού του, όταν εργάζεται στις απαγορευμένες ζώνες της χώρας (no go zones), οι οποίες έχουν αυξηθεί στις 50, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός στρατιωτικών προδιαγραφών των εργαζομένων στα ασθενοφόρα, για να είναι σε
θέση να ανταπεξέλθουν με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, αφού η βία κλιμακώνεται σε καθημερινή βάση, ενώ έχουν δημιουργηθεί συμμορίες έως 30 ατόμων, οι οποίες συχνά επιτίθενται σε όποιον ξένο τολμήσει να εισέλθει στις «δικές τους» ζώνες.

Την ίδια στιγμή, οι πρόσφυγες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές απαιτούν την υιοθέτηση του νόμου της Σαρίας, αδιαφορώντας για το Κράτος Δικαίου της χώρας που τους φιλοξενεί.

 Υπενθυμίζω εδώ πως για να θεωρηθεί μία περιοχή ως απαγορευμένη ζώνη, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από μία επικίνδυνη αύξηση των ληστειών, από μία αντίστοιχη των παρενοχλήσεων, καθώς επίσης από σεξουαλικές επιθέσεις είτε ομαδικές, είτε ατομικές.
Περαιτέρω, οι συμμορίες επιτίθενται ακόμη και με χειροβομβίδες, κάτι που έχει αρχίσει από το 2015, όπου αυξήθηκαν αυτού του είδους τα περιστατικά.

Παράλληλα δημιουργούν προβλήματα στους Σουηδούς, όπως στην περίπτωση του μεγάλου εμπορικού κέντρου του Γκέτεμποργκ, στο οποίο οι επισκέπτες δέχονται ανοιχτά παρενοχλήσεις, καθώς επίσης επιθέσεις (πηγή). 
Στο εμπορικό αυτό κέντρο η αστυνομία έχει αναγκαστεί να εφαρμόσει ειδικά μέτρα για την προστασία των πελατών, καθώς επίσης των ιδιοκτητών των καταστημάτων, οι πωλήσεις των οποίων έχουν καταρρεύσει, λόγω του ότι οι πελάτες τους φοβούνται να τα επισκεφτούν.
Συνεχίζοντας, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα, το πρόβλημα ξεκινάει κυρίως κατά τις οκτώ το βράδυ, όταν τα καταστήματα αρχίζουν να κλείνουν. Τότε εισβάλλουν οι συμμορίες στο εμπορικό κέντρο, οι οποίες πολύ συχνά ξεπερνούν σε αριθμό τα σώματα ασφαλείας, πουλώντας ναρκωτικά και συγκρουόμενες βίαια μεταξύ τους. 
Φυσικά δεν έχει μόνο η Σουηδία απαγορευμένες ζώνες, αφού υπάρχουν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εν τούτοις, φαίνεται πως η Σουηδία έχει χάσει τον έλεγχο, από το φόβο της μήπως χαρακτηρισθεί ως «ρατσιστική», διευκολύνοντας έτσι τη δράση των συμμοριών, επειδή το θεωρούν αδυναμία της.
Υπενθυμίζω εδώ πως οι Σουηδοί χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στο κράτος τους, λόγω του ότι αδυνατεί να τους προστατεύσει από τα μεταναστευτικά κύματα που δέχεται η χώρα τους.

 Όπως οι ίδιοι αναφέρουν,
«Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Έντονος φόβος. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!»
Επιλέγουν λοιπόν την αυτοπροστασία τους, αγοράζοντας όπλα, συμμετέχοντας σε σχολές σκοποβολής και ιδρύοντας πολιτοφυλακές. 
Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν 1.901.325 καταχωρημένα πυροβόλα όπλα, τα οποία ευρίσκονται στην ιδιοκτησία 567.733 ανθρώπων, καθώς επίσης ένας μεγάλος αριθμός παράνομου οπλισμού. 
Την ίδια στιγμή, οι Σουηδοί μποϋκοτάρουν όλες εκείνες τις επιχειρήσεις, οι οποίες προωθούν τη μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική (πηγή).
Τέλος, από τη μία πλευρά αναφέρονται συνεχείς βιασμοί γυναικών και εγκλήματα εκ μέρους των μουσουλμάνων στη Σουηδία, ενώ από την άλλη εμπρησμοί σε κτίρια που μένουν μετανάστες. Πιθανότατα εκ μέρους των Σουηδών ακροδεξιών, οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς την εκλογική τους δύναμη.

από Σερένα Νομικού (Επιχειρηματίας και μουσικός, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρθρογράφος σε πολιτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα)
απο το analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου