Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ποιοι ξένοι θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα

Αύξηση των αναζητήσεων για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με κατοικίες διαπιστώνεται από τις αρχές του 2017 και μάλιστα από εθνικότητες που δεν εμφανίζονταν μέχρι πρότινος στις λίστες των μεσιτών.
Κινέζοι, Τούρκοι, Γερμανοί και Αραβες έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις το
δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου κι έστω κι αν το ενδιαφέρον παραμένει σε αρκετές περιπτώσεις ...θεωρητικό δείχνει μία σημαντική τάση για την αγορά προς επίρρωση των λεγομένων μεσιτών και συμβούλων ακινήτων για αύξηση της ζήτησης στο πλαίσιο του προγράμματος ''Χρυσή Βίζα'' που εξασφαλίζει άδειες διαμονής για αγορές ακινήτων άνω των 250 χιλ. ευρώ.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του www.spitogatos.gr σχετικά με το ενδιαφέρον που σημειώνεται από χρήστες του εξωτερικού προς ακίνητα στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις επισκέψεις στο δίκτυο της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Τα φετινά στοιχεία δείχνουν δύο βασικές τάσεις:
(1) ότι το κοινό που έψαχνε αυξάνεται και περνά στο επόμενο βήμα εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για συγκεκριμένες αγγελίες και
(2) ότι εμφανίζεται ξαφνικό ενδιαφέρον και από νέες χώρες στην αγορά κατοικιών της Ελλάδας.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα της έρευνας, υπάρχει πάντα μεγάλο και σταθερό ενδιαφέρον προς ελληνικά ακίνητα από χώρες όπως Βρετανία, Αμερική, Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία και Βαλκάνια.
 «Ωστόσο, παρότι η μέση επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 20% συνολικά, παρατηρούμε σημαντικά υψηλότερη επισκεψιμότητααπό χώρες που δεν έδειχναν παραδοσιακά μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα στην Ελλάδα, με κυρίαρχες τηνΚίνα, την Τουρκία, τη Γερμανία και τα Αραβικά Εμιράτα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η έρευνα αφορά τα στοιχεία του διμήνου Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016 και τα αποτελέσματα δείχνουν γενικότερη αύξηση της επισκεψιμότητας από το εξωτερικό (20%), αλλά, ειδικότερα, μια εντυπωσιακή αύξηση των αιτημάτων ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας από χώρες του εξωτερικού(μέση αύξηση 125%).

ΧώραΕτήσια αύξηση επισκεψιμότητας
Κίνα203.6%
Tουρκία99.2%
Γερμανία69.7%
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα50.6%
*στοιχεία από το διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 / Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως, αφορά τα αιτήματα που γίνονται από επισκέπτες του εξωτερικού προς αγγελιοδότες των ιστοσελίδων του www.spitogatos.gr: Η μέση αύξηση των αιτημάτων είναι εντυπωσιακή (125,6%), ενώ σε κάποιες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και ειδικά τα νότια προάστια, αλλά και η Μακεδονία- Θράκη είναι ακόμα μεγαλύτερη.
 Όσο πλησιάζει η ανοιξιάτικη / καλοκαιρινή περίοδος, αναμένεται η μέση αύξηση στις περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

ΠεριοχήΕτήσια αύξηση αιτημάτων ενδιαφέροντος για αγγελίες πώλησης κατοικίας, από εξωτερικό
Θεσσαλονίκη281.2%
Αθήνα - Νότια Προάστια252.5%
Μακεδονία - Θράκη163.8%
Κέντρο Αθήνας157.7%
Κρήτη133.3%
Νησιά Αιγαίου70.9%
Χαλκιδική62.4%
Πελοπόννησος47.1%
Επτάνησα23.5%
Average Total Greece125.6%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου