Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τουλάχιστον 5 χρόνια παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις της ΚΕΔ!

Αυτό το σκάνδαλο που στέλνει στην δικαιοσύνη η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, δεν έχει προηγούμενο!

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, βρέθηκε σύστημα παρακολούθησης με κρυφές κάμερες στα γραφεία του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, καθώς και στον
χώρο των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας!
Πέραν του πορίσματος το οποίο δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα, το SDNA έψαξε και έμαθε απίστευτες λεπτομέρειες, για μια υπόθεση που δείχνει πόση σαπίλα υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς ο υπόκοσμος και η μαφία διαφέντευαν τις τύχες του σπορ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες, η εκτίμηση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ΕΠΟ είναι πως οι κρυφές κάμερες τοποθετήθηκαν επί εποχής Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος διοίκησε το ποδόσφαιρο το διάστημα 2009-2012.
Βρίσκονται δηλαδή εκεί και παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις της ΚΕΔ τουλάχιστον για μια πενταετία και φυσικά σε όλη την διάρκεια της θητείας των διοικήσεων Σαρρή και Γκιρτζίκη.

Το SDNA συνέλλεξε επίσης τις εξής πληροφορίες:

Α) Οι κρυφές κάμερες στα γραφεία του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, είχαν τοποθετηθεί μέσα στο κουτί του «ανιχνευτή φωτιάς».
Β) Τα κουτιά αυτά βρέθηκαν άδεια, δηλαδή οι κάμερες είχαν αφαιρεθεί. Όμως η εκτίμηση είναι πως αφαιρέθηκαν προσφάτως, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να παρακολουθούνταν και οι πρώτες συνεδριάσεις της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής!
Γ) Η καλωδίωση των κρυφών καμερών σε αυτά τα δύο γραφεία, κατέληγε μέσα στην ΕΠΟ! Δηλαδή το καταγραφικό μηχάνημα βρισκόταν πιθανότατα μέσα στις εγκαταστάσεις της ομοσπονδίας!
Δ) Στα γραφεία της ΚΕΔ οι κάμερες ήταν ενεργές! Δηλαδή παρακολουθούνταν οι συνεδριάσεις των αρχιδιαιτητών μέχρι και τώρα!
Ε) Οι κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ ήταν wireless, δηλαδή το καταγραφικό βρισκόταν σε απόσταση και μπορούσε κάποιος να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις από το κινητό του τηλέφωνο ή από υπολογιστή μακριά από την ΕΠΟ!

Αυτά τα απίστευτα συνέβαιναν στην ομοσπονδία όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη…!

Η Διοικούσα Επιτροπή κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα για τους υπεύθυνους της εγκατάστασης των μηχανισμών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΔΕ κ. Ιωάννης Δρόσος γνωστοποίησε στα μέλη της ΠΔΕ το πόρισμα του ελέγχου ασφαλείας που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα εταιρικά αυτοκίνητα της ΕΠΟ.
Βάσει του επίσημου πορίσματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του Προέδρου και η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στο χώρο του προσωπικού και των  γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Η ΠΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα, να κατατεθεί αμέσως μήνυση στην Εισαγγελία  και να διενεργηθεί άμεσα εσωτερικός έλεγχος  στην εταιρεία ασφάλειας, η οποία είχε αναλάβει την προστασία των εγκαταστάσεων και την λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας της ΕΠΟ».


 Απολύθηκε από την ΕΠΟ ο Παυσανίας Παπανικολάου!

Ένας από τους πλέον πολυπράγμονες παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο επί σειρά ετών Εκτελεστικός Γραμματέας και τύποις «νούμερο 2» των τελευταίων διοικήσεων της ΕΠΟ αλλά στην πραγματικότητα ο άνθρωπος ο οποίος κινούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια, ο Παυσανίας Παπανικολάου, απολύθηκε την Πέμπτη.

Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ και τα συστήματα που είχαν τοποθετηθεί και μπορούσαν να φιλοξενήσουν κρυφές κάμερες στα γραφεία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, αλλά και η μη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας στην αίθουσα συνεδριάσεων της εκτελεστικής επιτροπής.

Όμως, από την ΕΠΟ -που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του SDNA για το τέλους του Παπανικολάου- επισημαίνεται με κάθε τρόπο πως αυτή η εξέλιξη δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την «παγίδευση» των γραφείων της ομοσπονδίας με κάμερες.
Ως εκ τούτου, απομένει να φανεί από την ΕΠΟ ποιος είναι ο λόγος που οδηγήθηκαν στην απόλυση του υψηλόβαθμου στελέχους.
Η απόλυση του Παυσανία Παπανικολάου έρχεται να προστεθεί σε αυτή του επίσης ισχυρού προσώπου στην ΕΠΟ και υψηλόβαθμου στελέχους της, Χρήστου Υφαντή (9/12/2016), για το λάθος που είχε γίνει στις ημερομηνίες των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υψηλόβαθμο μέλος της «συστημικής» τάσης στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, στενός συνεργάτης των πρώην Προέδρων Γιώργου Σαρρή και Γιώργου Γκιρτζίκη (για πολλούς, ο άνθρωπος ο οποίος έκανε «κουμάντο» στην ΕΠΟ από τα παρασκήνια), αλλά και εξαιρετικά υψηλά αμειβόμενος, ο κ. Παπανικολάου είχε παραμείνει στη θέση του μετά την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης αλλά είχε ουσιαστικά απενεργοποιηθεί από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου