Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ιταλική la Stampa: Η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη είναι να εκλεγούν Σουλτς και Μακρόν

Σουλτς και Μακρόν τα νέα ισχυρά πρόσωπα σε Γερμανία και Γαλλία
Την επικράτηση των Εμανουέλ Μακρόν και Μάρτιν Σουλτς τις γαλλικές προεδρικές εκλογές και στις γερμανικές εκλογές για την καγκελαρία, αντίστοιχα, «βλέπει» ως τη μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», σε δημοσίευμά της.

Ειδικότερα, σε κείμενο που φέρει την υπογραφή του Bill Emmott, πρώην αρχισυντάκτη του
Economist, αναφέρεται πως η μόνο μια νέα Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.
«Λίγες μόλις εβδομάδες νωρίτερα, η ιδέα μιας Γαλλίας υπό την προεδρία του Φρανσουά Φιγιόν και μιας Γερμανία υπό την επανεκλεγμένη Άνγκελα Μέρκελ ήταν η πιο καθησυχαστική προοπτική»,  αναφέρει ο συντάκτης.

"Η Ελλάδα λέει “Οχι”"
«Αυτό το μείγμα θα ήταν ένας συνδυασμός με αυτοπεποίθηση και φιλο-ευρωπαϊκή ατζέντα»

Σήμερα, όμως – όπως προσθέτει – υπάρχει μια πολύ καλύτερη προοπτική: ένας θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν, ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου, στη Γαλλία και μια αλλαγή εξουσίας, με τον Μάρτιν Σουλτς στη θέση του νέου καγκελάριου της Γερμανίας.

Αυτό το μείγμα θα ήταν ένας συνδυασμός με αυτοπεποίθηση και φιλο-ευρωπαϊκή ατζέντα, που θα μπορούσε να συγκεράσει τις φιλοδοξίες για φιλελευθεροποίηση και μεταρρυθμίσεις με μία πιο κεντροαριστερή πολιτική.
Ο συντάκτης εκτιμά πως αυτό το μείγμα θα ήταν σίγουρα πιο επωφελές για την Ευρώπη, από ό,τι η συντηρητική προοπτική.
Επιπλέον, καταλήγει ο ίδιος, ένα φρέσκο και ιδανικό ηγετικό δίδυμο θα μπορούσε καλύτερα να υπερασπιστεί μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τον Ντόναλντ Τραμπ από τη μία πλευρά και τον Βλαντιμίρ Πούτιν από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου