Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Νέο deal στο λιανεμπόριο

Στον έλεγχο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός περνά η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Γρηγοριάδης.
 Οι δύο αμιγώς ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία με σκοπό τη
δημιουργία ενός νέου σχήματος μέσω της συμμετοχής της Κρητικός στη μετοχική σύνθεση της Γρηγοριάδης.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν η αλυσίδα Κρητικός αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Γρηγοριάδης, ή αν η οικογένεια της τελευταίας διατηρεί μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Με βάση πάντως τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο εταιρικό σχήμα θα λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ και θα εφαρμόζει το marketing plan, το κωδικολόγιο, την εμπορική, επικοινωνιακή και πιστωτική πολιτική της.
 Σήμερα οι δυο εταιρείες έχουν παρουσία σε 12 νομούς της χώρας, αριθμώντας 152 καταστήματα λιανικής πώλησης και ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 240 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση των 'μικρών  στην επέλαση των μεγάλων

Το συγκεκριμένο deal, έρχεται σε μια περίοδο όπου το εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων βρίσκεται μπροστά σε τεκτονικές αλλαγές και έχει δεχθεί, όπως άλλωστε και η οικονομία στο σύνολό της, ισχυρές πιέσεις από την πτώση της κατανάλωσης.
 Γίνεται δε σε μια περιοχή, αυτή της Βορείου Ελλάδος, η οποία παραμένει εν πολλοίς αχαρτογράφητη και κατακερματισμένη. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα δείγμα γραφής απάντησης των 'μικρών  στην επέλαση των μεγάλων.
 Εκτιμούν δε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις συγκέντρωσης.

Ποια είναι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και ποια η Γρηγοριάδης

Η αλυσίδα Κρητικός, δημιούργησε το πρώτο μεγάλο κατάστημα της στην Αίγινα το 1983, ενώ σήμερα έχει super market σε Αργο-σαρωνικό, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Αττική, Εύβοια και στην Κορινθία.
Το 2015 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 144,1 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 12,2% σε σχέση με το 2014 όπου είχε αγγίξει τα 128,5 εκατ. ευρώ.
Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,58% στα 33,35 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 19% στα 1,374 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία Μαγδαληνή Γρηγοριάδου  ΣΙΑ Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου από το 1989. Σήμερα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων Super Markets στην Δυτική Μακεδονία.
Ιδρυτές και ιδιοκτήτες της είναι οι αδελφοί Γρηγοριάδη.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου