Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

"Όχι" Ευρωπαίων σε μουσουλμάνους μετανάστες

Το 58% των Ελλήνων υπέρ του διατάγματος Τραμπ! Όχι στους μουσουλμάνους μετανάστες λένε οι Ευρωπαίοι
Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους θα στήριζαν τον αποκλεισμό της μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που φιλοξενεί ο
Independent.

Ειδικότερα, το 55% των Ευρωπαίων σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν τη διακοπή των μεταναστευτικών ροών από τις κύριες μουσουλμανικές χώρες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν το προεδρικό διάταγμα του Donald Trump που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών από επτά χώρες στις ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι μόλις δύο από τις δέκα χώρες αντιτίθενται στην απαγόρευση της μετανάστευσης. 

Το 20% των ερωτηθέντων πολιτών διαφώνησε με τη διακοπή των μεταναστευτικών ροών, ενώ το 25% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η απαγόρευση της εισόδου βρίσκει σύμφωνο το 71% των πολιτών στην Πολωνία, το 65% των πολιτών της Αυστρίας, το 53% της Γερμανίας και το 51% της Ιταλίας. 
Όσο για την Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 58% των πολιτών.
Το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 47% στη Μεγάλη Βρετανία.

Ιδιαίτερα έντονη αντίθεση στη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες έδειξαν οι ηλικιωμένοι ερωτηθέντες, ενώ οι πολίτες κάτω των 30 ετών ήταν λιγότερο αντίθετοι.
Υπήρξε επίσης μια διαφορά μεταξύ εκείνων με προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκ των οποίων 59% διαφώνησαν με τη μετανάστευση από αυτές τις χώρες, ενώ από όσους κατέχουν ανώτερη εκπαίδευση το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου