Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Βενιζέλος: Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit - αναλήψεις 8 ευρώ έως το εθνικό νόμισμα

Το αποκάλυψε στη Βουλή


Μια εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση με «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων ήταν το σχέδιο του γερμανού ΥΠΟΙΚ

Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να
σηκώνουν από τις τράπεζες το πολύ μέχρι 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά έως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος:
Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον Γερμανό (τότε) ομόλογό του να του το προτείνει.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.
«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές.
 Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή.
Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. 
Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.

απο το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου