Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τρόμος και πάλι στην Τουρκία-Έκρηξη βόμβας με 13 νεκρούς και 55 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο της Erciyes, στην Καισάρεια. Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση έγινε σε ένα λεωφορείο στο οποίο μετέβαιναν και στρατιώτες, αναφέρει το BBC. Για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης. 

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την έκρηξη και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, μεταδίδει το
τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού. Τουλάχιστον 12 τραυματίες βρίσκονται στην εντατική και η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 
Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας η έκρηξη συνέβη όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.
Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες και ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.
Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.
απο το liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου