Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Φιντέλ Κάστρο: Διχαστικός στη ζωή και στο θάνατο-Ο playboy εκατομμυριούχος γιος του Φιντέλ Κάστρο

Η Κούβα θρηνεί αλλά οι κοινότητες των εξόριστων σε ΗΠΑ και άλλες περιοχές του κόσμου, γιορτάζουν…

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο 'κομαντάντε' της κουβανικής επανάστασης, αποδεικνύεται το ίδιο διχαστική προσωπικότητα στο θάνατο, όπως ήταν και στη ζωή του.

Το μόνο σημείο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι δύο πλευρές, είναι ότι ο
'Λίδερ Μάξιμο' έχει δικαίως κατακτήσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας ως μια προσωπικότητα που άλλαξε την 'μοίρα' του μικρού νησιού της Καραϊβικής.
Στην Αβάνα, βουβός θρήνος.
Στη Μικρή Αβάνα στο Μαϊάμι αλλά και το Λος Άντζελες πανηγυρισμοί και ενθουσιασμός.

Μετά από έξι δεκαετίες στο 'τιμόνι' της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο θεωρείται είτε 'ήρωας' είτε 'κακός'.
Αποτέλεσε έμπνευση ή καταδικάστηκε ως αυταρχικός τύραννος. Ένα είναι, όμως, σίγουρο. Ο 'κομαντάντε' κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες και να κάνει την Κούβα 'παίκτη' στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.
'Είναι το τέλος μιας εποχής. Αυτή τη φορά κανένας δεν αδιαφορεί' δήλωσε ο θεατρικός συγγραφέας Norge Espinosa Mendoza από την Κούβα.
'Η χαρισματική του προσωπικότητα, οι ομιλίες του, τα ερεθίσματά του αλλά και τα λάθη του έδωσαν στον κόσμο μια διαφορετική οπτική για την Κούβα' τόνισε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε τον θάνατο του Κάστρο, αποκρύπτοντας κάθε συναίσθημα.
Παρότι η βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας ήταν μια κατάκτηση της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας ο απερχόμενος Πρόεδρος περιορίστηκε στο να συλλυπηθεί τον λαό της Κούβας και να τονίσει ότι η ιστορία θα κρίνει τον Φιντέλ Κάστρο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πάλι, ήταν πιο εκδηλωτικός, παρότι απέφυγε το συνηθισμένο προκλητικό στυλ του. 'Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε!' έγραψε στο Twitter.
Τα συναισθήματα που πιθανώς να κρύβονται πίσω από αυτό το σχόλιο έδειξαν ανοιχτά οι κάτοικοι της Μικρής Αβάνα στο Μαϊάμι, της μεγαλύτερης κουβανοαμερικανικής κοινότητας της χώρας. Οι δρόμοι πλημμύρισαν από Κουβανούς που τραγουδούσαν, χόρευαν και εξέφραζαν την ελπίδα ότι η χώρα τους θα αλλάξει.

Στην Αβάνα της Κούβας, όμως, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική… Παρά την προχωρημένη ηλικία του Κάστρο και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, οι πολίτες εμφανίζονται σοκαρισμένοι από το θάνατό του.
Φοιτητές ανάβουν κεριά στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησε ως νεαρός νομικάριος ο Φιντέλ Κάστρο ενώ οι δρόμοι γέμισαν με θλιμμένα πρόσωπα.
Η κυβέρνηση της Κούβας έχει ανακοινώσει πένθος εννέα ημερών στο νησί. 'Ο άνθρωπος που αποφάσιζε ακόμη και για την μικρότερη λεπτομέρεια στο νησί δεν είναι πλέον εδώ. Υπάρχει ένα περίεργο συναίσθημα στο νησί' είπε στην εφημερίδα Guardian ο μπλόγκερ Yoani Sanchez.

Ο playboy εκατομμυριούχος γιος του Φιντέλ Κάστρο

O Antonio Castro Soto del Valle είναι το έβδομο από τα συνολικά 10 παιδιά του Φιντέλ Κάστρο και σύμφωνα με τους οικείους του κουβανού ηγέτη, ήταν ο 'αγαπημένος του'.
Το 2014, ο πρώην σωματοφύλακας του κουβανού ηγέτη Juan Reinaldo Sanchez στο βιβλίο 'Η κρυφή ζωή του Κάστρο' αποκάλυψε ότι ο Κάστρο είχε αγοράσει ένα εξωτικό νησί, είχε πολλά γιοτ και εξοχικές κατοικίες.
Το περιοδικό Forbes αναφέρει ότι ο γιος του Κάστρο είναι παρά… κάτι δισεκατομμυριούχος, καθώς φέρεται να έχει περιουσία 900 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Antonio Castro, ή Τony όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, είναι χειρουργός ορθοπεδικός και πρόεδρος της κουβανέζικης ομοσπονδίας baseball.

Κληρονόμησε την… αδυναμία του πατέρα του για το 'ασθενές' φύλο, έχει κατακτήσει τη φήμη του playboy και λατρεύει τα σπορ.
Ο 50χρονος αγαπάει ιδιαίτερα και τα ταξίδια. Το 2014, έφτασε στην Άγκυρα για διακοπές αλλά και… μπίζνες.
Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L'Express, τα τοπικά μέσα αποκάλυψαν ότι ο Αντόνιο Κάστρο έμενε στα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης, ότι είχε νοικιάσει πέντε σουίτες με την σύντροφό του και τους φίλους του.
Ο γιος Κάστρο είχε φτάσει στα παράλια της Τουρκίας με γιότ πενήντα μέτρων, προερχόμενος από την Μύκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου