Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

"Βόμβα" στην παγκόσμια αγορά - Λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα Marks & Spencer


"Βόμβα" έσκασε στη διεθνή αγορά... μετά την απόφαση της Marks & Spencer να κλείσει συνολικά 83 καταστήματα με ρούχα, εκ των οποίων τα 30 στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το κλείσιμο των καταστημάτων στη Βρετανία θα γίνει σε βάθος πενταετίας και θα
κοστίσει περίπου 350 εκατ. λίρες, χωρίς να γίνεται λόγος για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν.

Παράλληλα, οι αλλαγές αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο χώρος που είναι αφιερωμένος στην πώληση ενδυμάτων και ειδών σπιτιού κατά 10%, τονίζεται στην ανακοίνωση - αυτή τη στιγμή έχει 304 σημεία πώλησης τέτοιων ειδών στη Βρετανία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, κάποια από τα καταστήματα θα μετατραπούν σε σημεία πώλησης τροφίμων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στιβ Ρόου, προσπαθεί να αντιστρέψει τις αναιμικές επιδόσεις της εταιρίας.

Ακόμη, η Marks &Spencer θα κλείσει 53 καταστήματα και εκτός Βρετανίας, αποχωρώντας την ίδια στιγμή από 10 χώρες, ενώ αναμένεται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με 2.100 εργαζομένους.
Η πλειονότητα των καταστημάτων που θα κλείσουν εκτός Βρετανίας βρίσκονται στην Ευρώπη, με την M&S να σχεδιάζει να αποχωρήσει εντελώς από τις αγορές Βελγίου, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Ολλανδίας.
Η εταιρεία θα κλείσει επίσης 7 καταστήματα στη Γαλλία, καθώς και τα 10 στην Κίνα, σε βάθος12μήνου, με κόστος 150 εκατ. με 200 εκατ. λίρες.
Η M&S έχει αυτή τη στιγμή 480 καταστήματα σε 59 χώρες σε Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, εκτός της βασικής της αγοράς, της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου