Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Bild:Ενα τέταρτο πακέτο βοήθειας προεξοφλούν και Έλληνες πολιτικοί

Bild: Η ελληνική βόμβα χτυπά


Έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από τότε που η Ελλάδα συμφώνησε στο τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο "Η ελληνική βόμβα χτυπά!". 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ωστόσο, αυτό δεν θα είναι το τελευταίο πακέτο διάσωσης. Οι πολιτικοί στην Αθήνα και το Βερολίνο ήδη περιμένουν ένα
τέταρτο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 
"Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να ανακτήσει τα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος που οι συμπατριώτες του διατηρούν σε ξένους λογαριασμούς" σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι και στις 31 Οκτωβρίου η Bild είχε επαναφέρει το σενάριο τέταρτου μνημονίου.
Όπως σημείωνε: Την ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ επανέρχονται στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα, πολιτικοί σε Βερολίνο αλλά και Αθήνα καλλιεργούν ήδη σενάρια ενός τέταρτου μνημονίου.
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ επανέρχεται στο ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων θα πρέπει να διευθετηθεί η συμμετοχή του Ταμείου.
"Η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει", λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Φόλκερ Κάουντερ στη σημερινή έκδοση της Bild. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προσθέτει ότι "όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών".

Και τέταρτο μνημόνιο;
Την ίδια ώρα και με δεδομένη τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας και την εκτίναξη του χρέους στα 315 δις ευρώ, μερίδα Γερμανών βουλευτών θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα θα χρειαστεί και τέταρτο πακέτο βοήθειας.
Μιλώντας στην Bild του Σαββάτου ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) βουλευτής Πέτερ Ραμσάουερ, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει ότι "βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας. Παράλληλα, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, αναφέρει στην Bild ότι "το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για πακέτα διάσωσης δισ.".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο συντηρητικοί πολιτικοί και ιδίως ο Β. Μπόσμπαχ συγκαταλέγονται στους πιο δεινούς επικριτές της πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας και αρνήθηκαν να δώσουν πέρσι το καλοκαίρι τη συγκατάθεσή τους στο τρίτο πακέτο βοήθειας. Ο "βετεράνος" της CDU Μπόσμπαχ μάλιστα έχει ψηφίσει "όχι" σε όλα τα ελληνικά προγράμματα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας προεξοφλούν και Έλληνες πολιτικοί. Σε δηλώσεις του προς την Bild o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης προβλέπει ότι μετά το 2017 θα καταρρεύσουν τα δημόσια έσοδα και γι΄ αυτό το λόγο ο ίδιος αναμένει "σίγουρα ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας". 
Επίσης, ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται λέει προς τη λαϊκή εφημερίδα ότι "χωρίς κούρεμα χρέους θα χρειαστούμε ένα τέταρτο πρόγραμμα" και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει "να στείλει ακόμη περισσότερα λεφτά".

απο το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου